Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per visą dieną skirtingose Kauno apskrities vietose sulaikė net penkis brakonierius.

Pirmasis pilietis įkliuvo internete bandęs parduoti draudžiamą tinklinį ne mėgėjų žvejybos įrankį - „užmetamą tinklą“. Pareigūnams, apsimetusiems pirkėjais, prekiautojas ne tik bandė įsiūlyti šį įrankį, bet ir smulkiai instruktavo, kaip juo naudotis. Pastebėjus, kad pardavėjas labai gerai išmano tinklo naudojimo subtilybes, su juo buvo išsamiau pasikalbėta ir paaiškėjo, kad jis neseniai pats išbandė šį nelegalų žvejybos būdą Neries upėje.

Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir paimtas užmetamas tinklas. Jam gresia bauda nuo 579 iki 1158 Eur.
Nelegaliai sugauta žuvis

Nepraėjus nei pusdieniui Kauno RAAD GGAI pareigūnai Kauno mariose sulaikė du piliečius, kurie iš medinės irklinės valties statė tinklą netoli Dabintos salos. Ši vieta yra viena didžiausių nerštaviečių Kauno mariose, kurioje šiuo metu draudžiama žvejoti net mėgėjų žvejybos įrankiais.

Sulaikyti brakonieriai pasipasakojo, kad įtarė, jog ši vieta naktimis yra stebima aplinkosaugininkų, todėl ir ryžosi pabandyti sėkmę dienos metu. Šis mėginimas atsieis ne pigiai - teks atsisveikinti su valtimi ir sumokėti baudas, kurios gali siekti net po 289 Eur. Šiuo atveju žala aplinkai dar nebuvo padaryta, kadangi aplinkosaugininkai sulaikė brakonierius nespėjusius pastatyti tinklų.

Vakarop buvo gautas pranešimas iš GGAI pareigūnų ekipažo, vykdžiusio reidą Kaišiadorių rajono medžioklės plotuose, kad „Žąslių“ medžioklės klubo plotuose sulaikytas pilietis, neturintis teisės medžioti su užtaisytu šautuvu. Besiaiškinant aplinkybes nustatyta, kad šautuvas pritaikytas naudoti draudžiamą ginklo priedėlį „duslintuvą“. Jis buvo sumontuotas ant ginklo. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 868 iki 1737 Eur ir ginklo konfiskavimas. Draudžiamas „duslintuvas“ perduotas ekspertams.
Konfiskuotas ginklas

Bet ši „derlinga“ diena tuo nesibaigė. Vakare Nemuno upėje buvo sulaikytas pilietis, kuris draudžiamu laiku sugavo Salatį, kuris dar nebuvo užaugęs iki leistino dydžio. Už šį pažeidimą ne tik teks sumokėti administracinę baudą nuo 115 iki 289 Eur, atlyginti gamtai padarytą žalą, bet bus konfiskuota guminė pripučiama valtis bei žvejybos įrankiai.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti bendruoju pagalbos centro numeriu 112.