Prieš kelias savaites Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Zarasų rajono agentūros pareigūnus pasiekė informacija, kad Zarasų rajone esančiame Suvieko ežere vykdoma neteisėta žvejyba statomais žvejybiniais tinklais. Siekiant nustatyti galimus pažeidimus buvo sustiprinta ežero kontrolė.

Gruodžio 11 d. apie 10 val. pareigūnai Suvieko ežere pastebėjo valtį su dviem asmenimis, kurie drąsiai traukė pastatytus tinklus. Išsitraukę 6 tinklus jie patraukė link kranto, kur buvo palikę automobilį. Čia jų jau laukė pareigūnai.

Sulaikius pažeidėjus nustatyta, kad Suvieko ežere neteisėtai žvejojo vietinis gyventojas N. Z. ir Zarasų miesto gyventojas G. Š. Pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, paimta medinė valtis, tinklai. Minėtiems asmenims nustatyta tvarka bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų. Už neteisėtai sugautas 2 lydekas, 3,5 kg kuojų ir 0,5 ešerių teks atlyginti ir padarytą žala žuvų ištekliams, kuri šiuo atveju siekia 356 eurus.

Visus piliečius aplinkosaugininkai ragina nelikti abejingais dėl pastebėtų galimų pažeidimų. Apie juos pareigūnus galima informuoti tiesiogiai arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.