Utenos RAAD GGAI pareigūnai Ignalinos rajone Padysnio HE tvenkinyje pastebėjo pastatytus tinklus ir surengė pasalą įrankių šeimininkams. Budėjimas pasikeičiant buvo tęsiamas apie 20 valandų. Kitą dieną, apie 15 val., atvyko du piliečiai ir su valtimi nuplaukę prie tinklų juos išsitraukė informuoja Utenos RAAD pranešime spaudai.

Sulaikius pažeidėjus paaiškėjo, kad tai Ignalinos rajono Švedriškės kaimo gyventojas V. I., kuris nuo 2005 metų jau 13 kartų yra baustas už tokio pobūdžio pažeidimus, ir to paties rajono Grybėnų kaimo gyventojas R. J. Minėti piliečiai žvejybos metu draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – šešiais statomais tinklais - neteisėtai sugavo 8 lynus (žala gamtai 524,64 Eur). Jiems surašyti ATP protokolai, bus skirtos administracinės baudos ir konfiskuoti tinklai bei plaukiojimo priemonė.

Kitą dieną GGAI pareigūnai tikrino, kaip laikomasi aplinkos apsaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis Gražutės regioninio parko ir Aukštaitijos nacionalinio parko teritorijose. Buvo patikrinti Antalieptės HE tvenkinys, Luodžio, Dringio, Dringykščio, Asalnų, Lūšių ežerai.
Sučiuptas brakonierius

Vis tik keletą pažeidėjų GGAI pareigūnai užfiksavo. Jų dėmesį patraukė Antalieptės HE tvenkinio saloje stovyklavęs vilnietis M. V., kuris neteisėtai buvo pasistatęs palapinę ir kūreno laužą draudžiamoje vietoje. Už Gražutės regioninio parko nuostatų nesilaikymą M. V. surašytas ATP protokolas. Administracinė bauda pagal LR ATPK 76 str. 10 d. yra nuo 144 iki 579 Eur. Pritaikius administracinį nurodymą per 10 darbo dienų pil. M. V. pasiūlyta sumokėti pusė minimalios baudos.

Dringykščio ežere apie 18 val. buvo patikrintas žvejas mėgėjas, kuris, pareigūnams prisistačius piktinosi, kad „pagaliau per 25 metus pirmą kartą ir mane patikrins, o tai visada perku žvejybai bilietus – gal visai ir be reikalo“. Tačiau žvejui teko nusivilti. Visagino gyventojo A. Š. žvejo mėgėjo bilieto galiojimas buvo pasibaigęs. Už žvejybą neturint galiojančio mėgėjų žvejybos leidimo jam surašytas ATP protokolas.

Kitą ankstyvą ankstyvą rytą, apie 5:30 val., GGAI pareigūnai Ignalinos rajono Lūšių ežere sulaikė Palūšės kaimo gyventoją A. Ž., kuris iš valties žvejojo draudžiamais tinkliniais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – keturiais statomais tinklais. Neteisėtos žvejybos metu brakonierius sugavo 2 lynus (žala gamtai 131,16 Eur). Surašytas ATP protokolas, bus skirtos administracinė bauda ir konfiskuota plaukiojimo priemonė su tinklais. Reikia pažymėti, kad A. Ž. Taip pat ne „naujokas“ – nuo 2005 metų 9 kartus yra baustas už tokio pobūdžio pažeidimus.
Aplinkosaugininkams netvarka prie ežero nepatiko