Medinė valtis kartu su tinklais buvo paimta iš ja praėjusio šeštadienio vakarą Abisavo ežere Drobų kaime Zarasų rajone trimis tinklais žvejojusių dviejų pažeidėjų. Jie taip pat turės atlyginti 654 litų gamtai padarytą žalą už neteisėtos žvejybos metu sugautus du karšius ir lyną.

 Reikia pažymėti, kad R. M. už tokią veiką yra baustas vieną kartą, o G. R. - jau du kartus. Galbūt todėl vyrai jau yra išmokę, kaip padaryti aplinkosaugininkų fiksuojamas pažeidėjų nuotraukas įdomesnes. Jie pozavo prie konfiskuojamos valties, demonstruodami sugautas žuvis.
Brakonieriai šalia valties, kuri iš jų bus konfiskuota

Šįryt pripučiamos valties neteko dar viena pažeidėjų porelė, taip pat trimis statomaisiais tinklais žvejojusi Samanio ežere Ignalinos rajone. Neteisėtos žvejybos metu brakonieriai sugavo 4 lynus, 1 kg plakių, 0,2 kg raudžių, 0,1 kg ešerių. Už neteisėtai sugautus keturis lynus ir kitas žuvis pažeidėjai turės atlyginti 915 litų žalą gamtai.

Už šiuos pažeidimus piliečiams bus papildomai skirtos administracinės baudos nuo 400 Lt iki 1000 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu bei teks atlyginti gamtai padarytą žalą.
Brakonieriai prie guminės valties

Pastebėję panašius aplinkosaugos pažeidimus skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.