Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai ungurinę gaudyklę, pastatytą Notrynės upelyje, ištekančiame iš Notrynės ežero, aptiko apie 22 valandą. Kadangi šiais metais ši migruojančių ungurių gaudymo vieta į konkurso sąrašą įtraukta nebuvo, tuo iš karto bando pasinaudoti neteisėta žvejyba užsiimantys asmenys.

Pareigūnams teko apie septynias valandas lyjant lietui ir pučiam žvarbiam vėjui tūnoti pasaloje, kol jau pradėjus švisti lauko keliuke pasirodė lėtai tik su gabaritinėmis šviesomis, važiuojantis automobilis.

Aplinkosaugininkams abejonių nekilo, kad tai ungurinės gaudyklės savininkas. Automobilis sustojo truputį toliau, iš jo išlipęs pilietis išleido dar ir šunį. Kol šeimininkas ištraukė gaudyklę, keturkojis sargas saugojo šia neteisėta veikla užsiimantį vyrą.

Kai pažeidėjas susidėjo gaudyklę į kubilą ir pasuko link automobilio, buvo sulaikytas. Nepadėjo jam ir keturkojis sargas. Ungurių sugauti Kazitiškio seniūnijos (Ignalinos r.) gyventojui S. K. nepavyko, nes nusistovėję šalti orai yra nepalankūs jų migracijai.

Iš dalies pažeidėjui ir pasisekė, kadangi žala gamtai nebuvo padaryta, todėl bus apsiribota tik administracine nuobauda LR ATPK 87 str. 3 dalyje numatytos sankcijos ribose.