„Jau ne vienus metus kalbama, kad mūsų viešosios erdvės vis labiau dergiamos šunų ir kad retas jų šeimininkas surenka savo augintinių „žymes“. Nors ir pats mėgstu šunis, tačiau kai šitaip „nužymimos“ ištisos vaikų žaidimo aikštelės, poilsiui skirti žalieji plotai – jau peržengiamos visos toleruotinos ribos. Vien kalbomis ar moralais, kaip matyti, nieko nepakeisime. Manyčiau, kad ir labai netvarkingas šuns šeimininkas pasvers, ar geriau neteršti, ar mokėti pusę tūkstančio litų“, – sako Valentinas Mazuronis.

Dabar atliekos skirstomos į dvi kategorijas: pavojingąsias ir nepavojingąsias. Naujasis įkainis žalai už pavojingųjų atliekų išmetimą į aplinką atlyginti – 36 tūkst. litų už toną, nepavojingų – 15 tūkst. litų. Už patį mažiausią į aplinką išmestų atliekų kiekį pažeidėjas turi sumokėti ne mažiau kaip 1500 litų, užteršęs aplinką pavojingomis atliekomis, ir 500 litų – nepavojingomis.

GRYNAS.lt šiandien jau skelbė Ispanijoje taikomą praktiką, kuomet šunų palikti ekskrementai jų šeimininkams atsiunčiami paštu.