Vandens telkiniai įžuvinami plėšriomis žuvimis, nes, kaip rodo tyrimai, jų skaičius yra sumažėjęs. Plėšrios žuvys padeda sureguliuoti kitų žuvų populiacijas, sumažina menkaverčių žuvų kiekį. Be to jas daug maloniau sugauti ir žvejams mėgėjams.

Joniškio rajone žvejybos ploto naudotojas Skaistgirio karjerą įžuvino šiųmetėmis lydekaitėmis. Viso buvo atvežta ir paleista 600 lydekaičių.

Plėšriomis žuvimis praturtinti ir Kelmės rajono vandens telkiniai. Kelmės medžiotojų ir žvejų draugija, dalyvaujant Kelmės rajono agentūros pareigūnams, įžuvino Bridvaišio, Gyliaus, Apušio ir Gauštvinio ežerus. Gauštvynio ežere paleista daugiau kaip 1200 lydekaičių, Brydvaišio ežere per 450, Gyliaus ežere daugiau kaip 360 ir Apušio ežere 230.

Daugiau lydekų ateityje gali tikėtis sužvejoti ir žvejai Radviliškio rajone. Radviliškio medžiotojų žvejų draugija 1500 šiųmečių lydekaičių paleido Arimaičių ežere. Plėšriomis žuvimis įžuvinti ir kiti šio rajono vandens telkiniai. Baisogalos pirmajame tvenkinyje paleista per 350 lydekaičių, Radviliškio tvenkinyje – per šimtą, Raudondvario tvenkinyje, Gomertos ir Juodežerio ežeruose po daugiau kaip 80, o Šaukoto tvenkinyje per 60 vienetų žuvų.

Aplinkosaugininkai primena, kad galima žvejoti ne mažesnes nei 45 cm. dydžio lydekas ir vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau, kaip tris lydekas.