Aplinkosaugininkų ausis pasiekė žinia, kad Rokiškio rajono Kriaunų apylinkėse vykdoma nelegali prekyba gyva, ką tik sugauta žuvimi. Apsimetus pirkėjais inspektoriams „nusipirkti” gyvos žuvies nepavyko, tačiau Kriaunų seniūnijos Petrešiūnų kaime esančiose piliečio A. K. valdose buvo surastas tikras draudžiamų ne mėgėjiškos žvejybos įrankių tinklų arsenalas, praneša Panevėžio RAAD.

Tai buvo kelių brakonierių įrankių sandėlis. Net 10 vienetų įvairaus aukščio ir ilgio statomų tinklų buvo surasta sodybos ūkiniame pastate, netoli Čivylių tvenkinių.

Neišdavė pilietis A. K. savo neteisėtos žūklės kolegų, visus negerus darbus prisiimdamas sau. Todėl jo laukia nemalonus susitikimas su Rokiškio rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnais, kurie ir paskirs administracinę baudą bei konfiskuos draudžiamus ne mėgėjiškos žūklės įrankius. Pilietis A. K. atsisveikins su 10 vienetų statomų tinklų ir už draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą privalės susimokėti administracinę baudą, kurios dydis - nuo 144 iki 289 eurų.