Pasvalio rajone, Mūšos upėje, sulaikyti du piliečiai, gaudę lydekas masalui naudodami žuveles. Nors sugavo tik vieną lydeką, tačiau neteko trijų meškerių, užsidirbo nemažas baudas ir dar teks susimokėti ieškinį už vandens gyvūnijai padarytą žalą.

Rokiškio rajone, Obelių seniūnijos Papilių tvenkinyje, sulaikytas pilietis A. P., kuris nuo kranto ilgos karties pagalba statė tinklą, norėdamas sugauti neršiančių lydekų. Jam dalinai pasisekė, kadangi nespėjo lydekų pagauti – pareigūnai atvyko tuo metu, kai tinklas dar tik buvo statomas.

Toks pat likimas ištiko ir kitą rokiškėną I. K., kuris Kamajų seniūnijoje, Dviragio ežere, ties Salų kaimu statė tinklą nuo kranto, brisdamas per žoles, net nenujausdamas, kad jį stebi reido dalyviai.

Rokiškio rajono Obelių seniūnijoje, Pakriaunių kaimo gyventojų O. S. ir M. K. reido dalyviams pasaloje teko išlaukti daugiau kaip pusę paros, nes penki statomi tinklai ir 13 šakotinių Kriaunos upėje buvo pastatyti išvakarėse, o jų išsitraukti kaimo gyventojai atvyko Verbų sekmadienį. Žvejybos „laimikis“ buvo keturios lydekos ir pusė kilogramo kuojų. Piliečiui O. S. dar teko atsisveikinti ir su namuose laikytu dar vienu statomu tinklu.

Visi šie piliečiai neteko aštuonių tinklų, plastikinės valties, trijų meškerių ir trylikos šakotinių. Už šiurkščius mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus jiems bus paskirtos administracinės baudos, kurių dydis yra nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Už kiekvieną lydeką brakonieriams teks susimokėti po 158,48 eurų.