Naudojo neleistiną žvejybos įrankį

Patikrinus 19 žvejų mėgėjų, vienas iš jų Siesarties ežere žvejojo neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

O štai Baltųjų Lakajų ežere esančioje saloje pastebėję neteisėtai su palapine stovyklaujančius poilsiautojus, pareigūnai pasuko link jų. Aplinkosaugininkus pastebėjo ir pastarieji. Vienas iš jų nubėgo į mišką ir tuoj pat grįžo. Pareigūnams kilo įtarimas, kad kažką minėtas pilietis paslėpė. Nuojauta nenuvylė – apkasta samanomis buvo surasta ūda su 18 kabliukų. Tai draudžiamas ne mėgėjų žvejybos įrankis. Apžiūrint stovyklavietę aplinkosaugininkai aptiko povandeninį šautuvą su trijų šakų strėle ir šia strėle nušautą, mažesnę nei leistina dydžio - 34 cm ilgio lydeką.

Tokią strėlę galima naudoti tik ungurių žvejyboje, o kitų žuvų rūšių žvejyboje šis įrankis draudžiamas, aišku, būtina turėti ir meškeriotojo kortelę, suteikiančią teisę žvejoti šiame vandens telkinyje. Povandeninio šautuvo savininkas, vykdęs povandeninę žūklę, vilnietis R. L. tokio leidimo neturėjo.

Už draudžiamo ne mėgėjų žvejybos įrankio – ūdos laikymą, neteisėtą povandeninę žūklę, kurios metu buvo neteisėtai sugauta mažesnė nei nustatyto dydžio lydeka ir stovyklavimą draudžiamoje vietoje šiam piliečiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta bauda nuo 400 iki 1000 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Už neteisėtai sugautą lydeką dar irgi reikės sumokėti 545,50 Lt.

Nemalonumai vandens motociklininkams

Ignalinos rajono agentūros pareigūnai rugpjūčio 2 dieną reidą organizavo kartu su Saugios laivybos administracijos atstovais. Buvo patikrinta virš 20 žvejų mėgėjų, kontroliuojamas poilsiavimo režimas. Aplinkosaugininkai pažeidimų nenustatė, o jų kolegos iš Saugios laivybos administracijos kai kuriems plaukiojimo priemonių savininkams pretenzijų turėjo.

Tą pačią dieną dirbę Utenos rajono agentūros pareigūnai už neteisėtą plaukiojimą vandens motociklais Alaušo ežere administracinės teisės pažeidimo protokolus surašė panevėžiečiui J. K. ir uteniškiui S. Š. Draudimas vandens motociklais plaukioti šiame ežere įsigaliojo tik prieš keletą dienų. Galimas dalykas, kad pastarieji šio draudimo ir nežinojo (o gal ir nenorėjo žinoti), tačiau aplinkosaugininkai privalo reaguoti į teisėtus poilsiaujančių žmonių nusiskundimus dėl plaukiojimo sąlygų pažeidimo.

Suprantamas vandens motociklų savininkų nepasitenkinimas, tačiau tokį draudimą iš esmės lėmė ir kai kurių jų elgesys, kai šių plaukiojimo priemonių techninės galimybės buvo demonstruojamos prie pat maudyklos ribos, kur gylis vos keli metrai. Galingų variklių išmetama vandens srovė tiesiog rovė dugno augaliją ir bangos nešė žoles į maudyklą. Niekam tai nemalonu, o ką bekalbėti apie keliamą triukšmą.

Rugpjūčio 3 d. Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Alksno ežere (Ignalinos r.) už neteisėtą žvejybą statomu tinklu sulaikė šio rajono Antalksnės kaimo gyventojus R. S. ir V. B. Jiems irgi gresia administracinė atsakomybė pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį – bauda nuo 400 iki 1000 lt ir bus konfiskuota valtis bei tinklas.