Vasario 22 dieną nuo pat ryto GGAI pareigūnai stebėjo Saločio ežerą, esantį Zarasų rajone, nes prieš tai buvo suradę eketes, kurios sukėlė įtarimą, kad gali būti pastatyti tinklai. Šias eketes iš toliau buvo sunku pastebėti, nes iškapotus ledus kažkas nešė ir pylė nendryne, kad nesimatytų. Užšalusios jos buvo ir patikrinimo metu, nors šaltukas spaudė tik savaitės pradžioje. Pareigūnai padarė išvadą, kad tinklai tikrinami retai, o kadangi jau praėjo kelios dienos, pažeidėjai turi pasirodyti.

Nuojauta nenuvylė. Po pietų ant ledo pasirodė mergina su šunimi. Šuo užuodė pareigūnų pėdsakus ir lodamas pradėjo jais sekti, bet aplinkosaugininkai spėjo atsitraukti į pelkyną ir įtarimo nesukėlė. Po kiek laiko iš to paties kaimo išėjęs vyriškis apėjo ežero pakrantę ir mišku vėl grįžo namo. Pareigūnai kantriai laukė. Apie 17 val. ant ledo pasirodė du vyrai. Vienas nešė kibirą, antras turėjo peikeną. Šalia jų ėjo ir mergina su šunimi, kuris aktyviai lakstė pakrante. Pareigūnams vėl teko trauktis į į pelkę, toliau nuo tinklų pastatymo vietos, kad neužuostų šuo, kitaip visos dienos darbas nueitų niekais.

Priėję eketes vyriškiai ėmėsi darbo. Iškirto ledus, išvalė eketes, ledus išnešė ir išpylė nendryne. Ištraukę tinklą, vietoje jo pastatė atsineštą kitą, kad nereikėtų gaišti laiko perrinkinėjant. Baigę darbą jie pasuko link namų, kur sąsiauryje stovėjo dar vienas tinklas. Laukti daugiau buvo nebegalima. Sulaikant vienas iš pažeidėjų dar bandė pabėgti, bet akistatą su pareigūnais tai pavėlino tik keletą minučių.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad tinklais neteisėtai žvejojo šalia ežero, esančio Zatokų kaimo (Turmanto sen.), gyventojai P. L. ir S. P. Dviem statomais tinklais jie neteisėtai sugavo 3 lydekas, lyną ir karšį, tuo padarydami 606,62 euro žalą gamtai, kurią privalės atlyginti. Dar bus skirtos ir administracinės baudos bei konfiskuoti 3 statomi tinklai bei žvejyboje naudota peikena.

Vasario 21 dieną Aiseto ežere (Molėtų r.) draudžiamu būdu, masalui naudodami gyvas žuveles, lydekų sugauti bandė piliečiai A. P. iš Utenos ir G. Č. iš Pašekščių kaimo (Molėtų r.). A. P. buvo pastatęs 6 palaidynes, o G. Č. žvejojo 4 skrituliais ir 1 palaidyne. Be to, abu neturėjo ir mėgėjų žvejybos leidimų. Lydekų sugauti nespėjo, bet administracinės atsakomybės abiems išvengti nepavyks – gresia piniginės baudos nuo 115 iki 289 eurų su žvejybos įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Už kitus Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus, numatytus LR ATPK 87 str. 1 dalyje, administracinės teisės pažeidimo protokolai surašyti vilniečiams S. S. ir V. V. bei kauniečiui B. K.