Internautą supykdė žvejo pagyros

„Šiandienos žvejyba Kavarske, Šventosios upėje, per vieną val.“, - tokį įrašą sekmadienį socialiniame tinkle palikęs žvejas pasigyrė ir kiekvieno laimikio svoriu. Mažiausia lydeka, anot jo, svėrė 745 gramus, didžiausia – penkis kilogramus ir 65 gramus. Taip pat vyras atskleidė, kad žvejyboje naudojo „voblerį lavoną“.

Vyras, kurio profilis viešai matomas visiems, patalpino šiek tiek daugiau nei minutės trukmės vaizdo įrašą, kuriame iš arti nufilmuotos ant stalo paguldytos žuvys. Vaizdo kamera užfiksavo ir aplink žuvis besisukiojančius du mažamečius vaikus, kurių buvo prašoma suskaičiuoti žuvis.
Almantas Vaičiūnas
Jeigu tą žmogų rimtai prispausim, tai jis greičiausiai pasakys, kad dalį žuvų pasiskolino iš draugo, kuris kartu žvejojo. Galiausiai jis pripažins, kad norėjo tik pasigirti. Tokiu atveju mes nieko padaryti negalime.

Dauguma žvejui žarstė pagyras, tačiau vienas internautas Donatą pavadinio brakonieriumi ir paklausė, kiek žuvų vienos žvejybos metu iš viso galima pagauti. Tačiau vyras į tai rimtai nesureagavo ir internauto paklausė, ar tokiu atveju jis pats pasielgtų pagal taisykles.

Tačiau vieną socialinio tinklo vartotoją žvejo, parsinešusio per daug žuvies, pagyros supykdė. Vardo ir pavardės neatskleidęs vyras kreipėsi į GRYNAS.lt redakciją ir pranešė apie galimą žvejybos taisyklių pažeidimą.
Donato pagautos lydekos

„Naršydamas „Facebook“ tinkle užtikau vieną brakonierių, sugavusį septynias lydekas. Iš jų viena tikrai nelegali – tik 400 gramų svorio.Be to, neatitinka ir kiekis – pagal taisykles galima paimti tik penkias“, - laiške konstatavo skaitytojas.

Aplinkosaugininkai pasigenda įrodymų

Ar taisykles pažeidusį žveją šiuo atveju galima bausti? Patyrę aplinkosaugininkai savo ruožtu teigė, kad nėra viskas taip paprasta, kadangi labai sunku įrodyti, kad visas žuvis sugavo vienas žmogus.
Pagal šiuo metu galiojančią tvarką žvejas žvejybos metu daugiausiai gali pagauti penkias lydekas, ne mažesnes nei 45 cm ilgio.

Vaizdo medžiagą peržiūrėjęs Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas GRYNAS.lt teigė nemanantis, kad lydekos trumpesnės už 45 cm ilgio ribą.

O Utenos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas sakė, kad nėra paprasta nubausti taisykles pažeidusį žmogų, remiantis vien tik socialiniais tinklais. Anot jo, tokių atvejų, kai aplinkosaugininkai priversti analizuoti šiuose tinkluose pateiktą medžiagą, nėra daug.

„Jeigu tą žmogų rimtai prispausim, tai jis greičiausiai pasakys, kad dalį žuvų pasiskolino iš draugo, kuris kartu žvejojo. Galiausiai jis pripažins, kad norėjo tik pasigirti. Tokiu atveju mes nieko padaryti negalime. Remiantis „Facebook“ patalpintomis nuotraukomis, bausti pažeidėją yra sudėtinga“, - kalbėjo aplinkosaugininkas.

Su pačiu žveju Donatu GRYNAS.lt susisiekti nepavyko.