Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija suorganizavo bendrą reidą kartu su Druskininkų aplinkos apsaugos agentūros ir policijos pareigūnais. Pareigūnai nuvykę prie Vilko ežero laukė iki kitos dienos ryto. Ryte, apie 9 val., prie ežero atvyko trys piliečiai. Netrukus du sėdo į valtį ir išplaukė tikrinti pastatytų tinklų, o vienas liko krante užtikrinti draugų neteisėtos žvejybos saugumo. Ištraukę tinklus, pil. V. V. ir J. K. su laimikiu - 1 lydeka, 1 karšiu, 2,4 kg ešerių, - parplaukė į krantą, kur netrukus „žvejai“ buvo sulaikyti pareigūnų.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamais mėgėjų žvejybos įrankiais, t. y. 4 statomais tinklais, pil. V. V., J. B. ir J. K gresia administracinė atsakomybė pagal LR ATPK 87 str. 3 d., t. y. bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Iš piliečių paimta medinė valtis ir 4 statomi tinklai. Taip pat teks solidariai atlyginti gamtai padarytą žalą 247,69 eurus.

Aplinkos apsaugos pareignai nustatė šiurkščius aplinkosauginius pažeidimus, tačiau problemos piliečiams tuo nesibaigė. Policijos pareigūnai nustatė ir Kelių eismo taisyklių pažeidimus.