Terminai: BC – Base Camp; bazinė stovykla
C1, C2 – Camp 1, Camp 2; stovyklos virš bazinės stovyklos

Birželio 12 d. Diena BC. 5 val ryto lyja, matomumo nėra, taigi nusprendžiau likti stovykloje ir išsimiegoti. Džiaugiamės BC prabanga, kurios neturėjome nei vienoje ekspedicijoje: kiekvienas turime po asmeninę palapinę, kurioje gyvename su visais savo daiktais. BC neretos vagystės, todėl visą savo mantą laikome palapinėse, kurią išeidami užrakiname mažomis spynelėmis..

Pusryčiams „Pakistan continental breakfast“ - omletas, kukurūzų dribsniai su pienu ir chapati (Azijoje populiarus duonos paplotėlis) su džemu.

9 val radijo ryšys su komandomis ant kalno, tada buitiniai reikalai, pokalbiai apie planus, įrangos tvarkymas.

14 val. netradiciniai pietūs - vietoj ryžių gauname makaronų su daržovių pagardais. Oras pasitaisė, išlindo Saulė, taigi išsikabiname Saulės baterijas ir krauname satelitinius telefonus - mūsų virkštelę su išoriniu pasauliu.

Per 10 colių skersmens (~25 cm) ekraną pažiūrim „Lion King 3“, kalbam apie kalnus ir alpinizmą.

Apie 17 val. grįžo Ernestas su naujienomis - pakabino apie 150 m virvių iki 5500 metrų aukščio. Jei leis oras, netrukus turėsime ir C2 (6100 m) - erelio lizdą, kurioje telpa vos 6-8 mažos palapinės.

18 val. vakarienė: ryžiai, daržovių ragu, jako mėsos guliašas. Desertui – cheminė žele. Iš tiesų, pakistaniečiai virėjai laikosi žodžio - maistas kasdien vis gerėja.

Po vakarienės buvo surengtas bendras susirinkimas tarp pakistaniečių, lenkų ir mūsų ekspedicinių komandų. Keista, bet išsiskirstėme be agresyvaus mosavimo ledkirčiais (jau anksčiau pastebėjau, kad Himalajų alpinizme per daug politikos, interesų konfliktų ir arogancijos).

21 val. 30 min. išjungs generatorių - iki to laiko tikiuosi baigti šią žinutę. Paskui seks įmantrus duomenų siuntimo procesas (apie tai galbūt papasakosiu kitą kartą). Dar pagaląsiu kates ir ledo įrankius.

Jei leis oras, rytoj 5 val ryto išeiname į C1.

Saulius Damulevičius, Nanga Parbat BC, 4090 m, 2013-06-12
Ernestas Markšaitis, Nanga Parbat C1 – 5500 m – BC, 2013-06-12