1. Pūsliažuvė
Pūsliažuvė

Kad ir kokia miela ši žuvis atrodo, tačiau ji nepaprastai pavojinga žmogui. Suerzinta ji gali išleisti savo spyglius, kurie nors ir įspūdingi, bet viduje esančiais nuodais gali sukelti paralyžių ar sustabdyti žmogaus kvėpavimą, kas, žinoma, gali sukelti mirtį. Visgi tai vienas iš tų retų gyvūnų, kuris net negyvas, gali sukelti mirtį. Prastai paruošta pūsliažuvė yra mirtina.


2. Mėlynoji medlaipė
Mėlynoji medlaipė

Tikrasis pavojus slypi grožyje.  Ši varlytė tikrai graži, bet būdama tokia maža ji turi pakankamai nuodų nužudyti 20 tūkst. pelių, o vos dviejų miligramų dozė gali pribaigti ir didžiausią gyvūną. Baisiausia, kad jos nuodai yra susitelkę odoje, kitaip tariant, šitos gražuolės tikrai negalima liesti.

3. Hipopotamas
Hipopotamas

Visų mylimas ir iš išorės ramiai atrodantis, vandenyje atsipalaidavęs hipopotamas net nesukeltų įtarimo, juolab, kad visi puikiai žino, kad šie gyvūnai žolėdžiai. Vis dėlto ne kas kitas, o būtent hipopotamai pagarsėję kaip vieni pavojingiausių gyvūnų Afrikoje. Jie pavojingi dėl savo netikėtų puolimų. Neretai jie puola žmones be jokios sukeltos provokacijos.

4. Juodoji Mamba
Juodoji mamba (CC/SA Tom Vickers nuotr.)

Ši gyvatė gal ir atrodo kur kas ramesnė nei kobra, bet ji neginčijamai už ją pavojingesnė. Kai kurie ekspertai net pavadino šią gyvatę mirties įsikūnijimu („death incarnate“).  Ji kerta labai greitai, o dar greičiau persekioja savo aukas. Baisiausia, kad ši gyvatė nepasotinama, ji puola aukas be jokios provokacijos ir daro tai išties dažnai.


5. Mėlynasis - jūrinis aštuonkojis
Mėlynasis - jūrinis aštuonkojis

Svarbu ne ūgis, o smūgis, dažnai kartojam kiekvienas. Visgi šiuo atveju svarbu ne dydis, o grėsmė. Šis gražuolis turi tiek nuodų, kad jų pakaktų nužudyti 26 suaugusius žmonės. Šio aštuonkojo puolimas gali sukelti visišką paralyžių ir sustabdyti kvėpavimą. Tai, be jokių abejonių, gali sukelti mirtį, juolab, kad nuodai kankina auką net kelias valandas.


6.  Akmenžuvė
Akmenžuvė

Ši žuvis pavojinga ne tik dėl to, kad yra nuodingiausia žuvis pasaulyje, bet dar ir dėl to, kad yra labai greita ir sunkiai pastebima.  Užpulti ir suvalgyti auką šiai greituolei užtrunka vos 0,015 sekundės.  Nors žmonių ji nepuola, bet ant jos užlipus, laukia liūdnos pasekmės - galūnės netektis ar net mirtis.

7. Brazilijos klajojantis voras
Brazilijos klajojantis voras

Tai yra pats nuodingiausias pasaulio voras, įrašytas net į Guinesso rekordų knygą. Šis voragyvis pavojingiausias tuo, kad jis linkęs gyventi žmonių namuose, automobiliuose ar kitose dažnai žmonių lankomose vietose, o ir pulti mėgsta dienos metu, tad jo išvengti labai sudėtinga. Visgi šis gyvūnas mirtį sukelia retai, nes jo nuodams jau išrasti gana veiksmingi priešnuodžiai.


8. Bumslangis
Bumslangis

Nors ir labai drovi ir labai retai puola žmones, bet kiekvienas atvejis tampa dideliu galvos skausmu gydytojams. Šios gyvatės nuodai yra hemotoksinas, kuris sustabdo kraujo krešėjimą, kitaip tariant, šio gyvūnėlio aukos miršta lėta mirtimi nuo kraujo netekimo, nes šis veržiasi pro kiekvieną žmogaus kūne esančią porą.

9. Afrikinis buivolas
Buivolas

Niekada taip iki galo ir neprijaukinti šie buivolai labai agresyvūs ir  su žmonėmis tikrai nesielgia švelniai. Ne veltui Afrikoje jie vadinami žmones paverčiantys našliais (ang. widowmaker)  ar juodąja mirtimi (angl. black death).  Būtent šie afrikiniai buivolai sukelia daugiau mirčių nei bet kuris kitas gyvūnas Afrikoje, nors jų paplitimas būdingas tik tropinei Afrikos daliai.


10. Kubomedūza
Kubomedūza

Rykliai, krokodilai ir net anksčiau minėtos akmenžuvės kartu sudėjus per metus nenužudo tiek žmonių, kiek šios gražuolės. Šios medūzos ne veltui vadinamos mirties dėže (angl. box of death).  Jos laikomos vienu nuodingiausiu gyvūnu pasaulyje. Net jei nesukelia mirties, šios medūzos sukelia nepakeliamą skausmą, kuris tęsiasi ne dieną ir ne dvi.