Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centras pateikia sąrašą įspūdingiausių lankytinų kurorto parkų.

K. Dineikos Sveikatingumo Parkas

Parkas turtingas savo istorija ir tradicijomis gydyti oru, vandeniu ir saule, vilios lankytojus galimybe išbandyti atgaivintas unikaliąsias senąsias procedūras: pasivaikščiojimu dozuotais vaikščiojimo takais, maudymusi kaskadinėse maudyklėse ir pirtyje, mėgavimusi jonoterapija, kai teigiamų ir neigiamų jonų santykis siekia 0,63, pėdų masažu akupresūros baseine. Šeimos su vaikais galės aktyviai leisti laisvalaikį važinėdami atnaujintais takais, žaisdami vaikų žaidimo aikštelėje, sportuodami gimnastikos ir sporto aikštelėse bei mechaninių treniruoklių take.
K. Dineikos Sveikatingumo Parkas

Dzūkijos nacionalinis parkas

Keliaujant po Dzūkijos nacionalinį parką (58519 ha), kad ir kur pažvelgsi, visur pušys – kopų viršūnėse ir upių slėnių šlaituose, banguotose lygumose ir pelkynuose. Tačiau po šia monotoniška šilų skraiste slepiasi labai savitas ir turtingas gamtos pasaulis – užliejamosios ir žemyninės pievos, aukštapelkės ir žemapelkės, smėlio kopos ir sraunios upės yra tapusios daugelio retų augalų bei gyvūnų buveinėmis.
Dzūkijos nacionalinis parkas

Gydyklų parkas

Gydyklų parkas - natūralus pasivaikščiojimo tęsinys. Iš miško išeiname į puošnią kurortinę erdvę, su mineralinio vandens biuvetėmis, skulptūromis, gėlynais ir Muzikiniu Druskininkų fontanu. Čia tinkamiausia vieta po procedūrų Gydykloje ateiti su mineralinio vandens gertuve rankoje ir gurkšnoti, kaip gydytojas patarė, iš lėto vaikštinėjant ar sėdint. Nusileidus prie Nemuno, galima nusiprausti įžymaus Grožio šaltinio vandeniu: tai sūriausias Druskininkų šaltinis, turintis odą valančių ir jauninančių savybių.
Gydyklų parkas

Poilsio parkas

Teritorija nuo Meilės salos iki dabartinio Vandens parko visų laikų žemėlapiuose buvo vadinama Poilsio parku. Saulėta, pušynais apaugusi Nemuno pakrantė nuo seno buvo skirta poilsiui ir pasivaikščiojimams. Tai viena ramiausių kurorto vietų. Dalis takelių yra miško keliukai, dalis išasfaltuota. Daug vietų, kur galima nusileisti arčiau upės, daug stačių skardžių, atveriančių vaizdingą Nemuno ir salos panoramą. Parko pabaigoje yra ONE nuotykių parkas: tarp medžių įrengta 10 trasų suaugusiems ir vaikams, poilsiui skirtos aikštelės.
Druskininkų parkai

Raigardo slėnis

Raigardo slėnis – tai kraštovaizdžio draustinis su didžiausiu šalyje sufoziniu cirku (14 km iš vakarų į rytus ir 4 km iš šiaurės į pietus) yra 9 km už kurorto važiuojant Gardino plentu. Apie Raigardą sukurta daug legendų ir padavimų. Sakoma, kad čia labai seniai stovėjęs didis miestas, vėliau prarytas žemės. Nuo neatmenamų laikų manoma, kad Raigardo duburio šlaitai kartu su aukštame sausame šlaite išaugusiomis pušimis slenka į versmėtą prarają. Klonis kasmet didėjo.

Raigardo klonis paskelbtas landšaftiniu draustiniu. Dugne – plačios lankos, kuriose iškyla kopos, tvyro senvagės. Raigardo slėnis saugomas kaip retos sandaros žemės forma, susidariusi palyginti neseniai (prieš 5000 metų) ir dar dabar besiformuojanti. Šlaito papėdėje yra vandeningų šaltinių, dėl kurių slėnio šonas nuo senų laikų ir dabar tebeslenka.
Raigardo slėnis

Vijūnėlės Parkas

Vijūnėlės parkas - Druskonio žiedo „brolis". Tai kelių kilometrų takas aplink Druskonio ir Vijūnėlės tvenkinius, 2010-2011 m. renovuotas, papildytas poilsio vietomis ir skulptūrine kompozicija. Parko teritorijoje įrengti 4,5 km. ilgio dviračių takai, tinklinio ir vaikų žaidimo aikštelės, paplūdimys, pastatyta 10 medinių lieptų, įrengti gelbėjimo postas, vieši tualetai, 2 dušai, sukurtos poilsio erdvės.
Vijūnėlės Parkas