Specialistai spėja, kad precedento neturinčią medūzų invaziją galėjo sukelti perteklinė žvejyba, dėl kurios lieka mažiau plėšrių žuvų, kurios suvalgo šias medūzas, kai jos dar yra jaunos. Taip pat manoma, kad medūzos galėjo žiemoti JK vandenų gilumose ir vėliau ėmė sparčiai daugintis dėl šylančio vandens.

Aplinkosaugininkas Steve'as Trewhella pastebėjo medūzų savo laivu plaukiodamas prie Dorseto grafystės Kimmeridge kaimelio. Jis net išdrįso įšokti į vandenį ir paplaukioti tarp medūzų. Jis pasakojo pernai matęs dvi tokias medūzas ir šiemet taip pat tikėjosi jų pamatyti, kad galėtų parodyti savo anūkui. Tačiau tokia jų gausa nustebino ir jį.

„Mano anūkas nėra matęs medūzos, ir mes tikėjomės pamatyti bent kelias. Tikrai nesitikėjome jų aptikti tiek daug. Jos tokios gražios ir didingos, tiesiog negali jomis nesižavėti. Paskutinį kartą medūzų antplūdis buvo stebimas devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, tačiau ir tada jų nebuvo tiek daug. Jų tiesiog pilna visur. Nesu nieko panašaus matęs“, – sakė S. Trewhella.

Specialistai pažymi, kad šių medūzų įgėlimas žmogui nėra mirtinas, tačiau sukelia odos bėrimą, panašų į dilgėlinę. Vis dėlto žmonės yra perspėjami, kad geriau prie medūzų nesiartinti.