Velykų laikotarpiu dažnai minimas Alyvų kalnas Jeruzalėje. Kalno šlaite yra Getsemanės sodas, su kuriuo susiję Jėzaus gyvenimo momentai, ypač naktis prieš nukryžiavimą.

„Taip Jėzus dienomis mokydavo šventykloje, o naktis praleisdavo vadinamajame Alyvų kalne“ (Ev. Pagal Luką). Po paskutinės vakarienės taipgi su mokiniais Jėzus nuėjo į Alyvų kalną. Getsemanės sode buvo suimtas.

Kalno pavadinimas susijęs ne su alyvomis, o su alyvmedžiais (Olea). Alyvmedžiai iki šiol žmonių yra itin mylimi ir gerbiami medžiai. Tai ilgaamžiai augalai. Iš jų vaisių (alyvuogių) gaunamas vertingas alyvuogių aliejus, kuris ne tik plačiai naudojamas maisto pramonėje, farmacijoje, kosmetikoje ir kitose srityse, tačiau ir šventiesiems patepimo aliejams gauti.

Jais per patepimo apeigas patepami dvasininkai, karaliai, ką tik pakrikštytieji, o taip pat ligoniai. Tuo tikslu Didįjį Ketvirtadienį šventinamas alyvų aliejus, kuris yra tvirtumo, džiaugsmo ir stiprybės ženklas.

Getsemanės sode auga nuostabūs šimtamečiai europiniai alyvmedžiai (Olea europaea L.). Yra nuomonių, kad pavieniams sodo medžiams - senoliams galėtų būti net keli tūkstančiai metų. Alyvmedžiai auga ir Alyvų kalno papėdėje, Kedrono upelio slėnyje.