Vyras gyvulį valdo žodžiais, švelniais prisilietimais, draugiškais paplekšnojimais, pakasydamas paausį. Susidaro įspūdis, kad 33-ejų savamokslis arklių užkalbėtojas žirgą įkalbėtų atlikti praktiškai bet kokį veiksmą.

„Toks aš esu iš prigimties – taip tiesiog gamtos duota, - įsitikinęs su žirgais ypač artimą ryšį užmegzti mokantis San Antonio de Areco miesto gyventojas. – Niekas manęs to nemokė. Man pačiam taip išeina.“

Prieš 11 metų Martino sugebėjimus jaukinti žirgus pastebėjo vienas žirgus auginantis fermeris. Jis pasiūlė vaikinui demonstruoti savo sugebėjimus specialiuose pasirodymuose. Nuo tada M. Tatta rengia savo šou ir keliauja po visą pasaulį. Triukų meistras įsitikinęs, kad taip sugebėtų bet kuris žmogus – tereikia kantrybės ir meilės.

Vis dėlto šilto ir šalto matęs 70-metis žirgų dresuotojas Albertas Nally su tuo nesutinka. Jis teigia, kad Martinas prie žirgo moka prieiti taip, kaip nesugebėtų joks kitas gaučas (argentinietiškai - kaubojus).

„Jokios magijos čia nėra. Tereikia su žirgu bendrauti labai, labai švelniai“, - savo paslaptį atskleidžia M. Tatta, savo pasirodymais sugraudinęs ne vieną žiūrovą.