„Man Baltijos jūra visada šalta, todėl joje nesimaudau. Įkišau ranką į jūrą, nėra ledinė, tačiau niekas aplinkui nesimaudo“, - pasakojo GRYNAS.lt skaitytoja.

Baltijos jūroje ties Palanga šiuo metu yra 17 laipsnių, Klaipėdoje – 18, o Nidoje – vos 16 laipsnių.
Temperatūros Baltijoje

Gerų žinių poilsiautojams neturi

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Hidrologijos skyriaus vedėjas Aleksandras Kajutis GRYNAS.lt pasakojo, kad maudynių sezonas Baltijos jūroje jau baiginėjasi.

„Baltijos jūra iš tiesų yra atvėsusi, ji buvo atvėsus iki 13 laipsnių, dabar yra 16-17 laipsnių. Ji atvėso dėl to, kad keičiasi orai, keičiasi cirkuliacija, vėjai. Baltijos jūros temperatūrą lemia ne oro temperatūra, o srovės ir vėjai. Šiltą vandenį nupučia nuo pakrantės gilyn, o jo vietą užima iš gelmių išniręs šaltas vanduo. Kasmet toks reiškinys kartojasi keletą kartų, jūra ne ežeras, ten bangos gali pakeisti temperatūrą vos vienu laipsniu, o jūroje viską lemia srovės“, - aiškino A. Kajutis.

Anot specialisto, Baltijos jūra šią vasarą buvo įšilusi iki 22 laipsnių: „Panašu, kad maudynių sezonas jūroje jau baigiasi. Nors pasitaiko, kad rugsėjo pradžioje, jeigu yra palankios oro sąlygos, atpučia šiltesnį vandenį iš pietvakarių. Tačiau šiais metais greičiausiai to nebus, nes nuo rugsėjo pirmų dienų pasikeis orų situacija ir atvės, bus cikloniniai vėjai, todėl šiais metais nėra, ko tikėtis.“

Pašnekovas pasakojo, kad kituose vandens telkiniuose situacija yra geresnė: „Ežeruose yra šilčiau, dar vakar buvo 21-22 laipsniai. Upėse jau yra atvėsę, nes jos yra negilios, tačiau dar yra 20 laipsnių. Tačiau šaltiniuotuose upeliuose yra labai maža temperatūra: 12-14 laipsnių.“