„Daug kas pamatęs šią dažnai ant kelmų ir medžių kamienų augančią pintį net nesusimąsto, kad ji gali būti valgoma. Bet jos minkšta, sultinga gelsva trama (senų grybų pabaltuoja) dėl savo malonaus kvapo ir skonio anglų net praminta „miškų vištiena“ arba „miškų krabu“, - socialiniame tinkle rašo parko darbuotojai.

Jų teigimu, valgomi tik jauni grybai. Jie ypač vertinami Vokietijoje bei Šiaurės Amerikoje.

Ragavusieji sako, kad troškinti šie grybai iš tiesų labai primena vištieną. Geltonpintė yra malonaus kvapo ir rūgštaus skonio.

GRYNAS.lt jau rašė, kad valgomosios geltonpintės vaisiakūniai būna dideli, iki 70 centimetrų skersmens ir 1-5 centimetrų storio. Geltonpintės gali būti gelsvai oranžinės spalvos, nors pasenusios tampa balsvos ar pilkšvos spalvos, vaisiakūnio ataugos yra tarsi išaugusios viena iš kitos. Šios kempinės aptinkamos šiltuoju metu laiku, žiemą nunyksta ir vėl pradeda augti pavasarį.

Jei nuspręsite ką nors iš šio grybo gaminti, pjaukite kepurėlę, esančią toliau nuo pagrindo (ji minkštesnė) ir jokiu būdu neragaukite senų, baltą spalvą įgavusių kempinių.
Valgomoji geltonpintė