„Šiuo metu mūsų komanda kuria filmą apie unikaliąsias Lietuvos sengires. Jau baigiame pasiruošimo darbus ir rengiamės pradėti filmavimą, kuriam norime paprašyti Jūsų paramos. Jausdami begalinę pagarbą mūsų filmuojamam objektui, norime jį parodyti, atskleisdami smulkiausias detales, o to nebūtų įmanoma padaryti be tinkamos filmavimo kameros. Todėl norėčiau kreiptis į visus žmones neabejingus Lietuvai ir jos gamtai bei pakviesti prisidėti prie šio projekto. Tikiu, kad kartu galime sukurti filmą, įamžinantį nepakartojamas mūsų šalies sengires ir garsinantį Lietuvą užsienio šalyse“, – sako būsimos dokumentinės poemos autorius.

„Sengirė“ – tai filmas, kurio žiūrovas kartu su kūrėjais vaikščios žeme, nardys po vandeniu ir skraidys tarp aukščiausių medžių.

„Kviesiu žmones įžengti į tas vietas, kuriose gali pajusti senąją mūsų šalies dvasią, stebėti jauniklius globojančias vilkes, žūtbūtines garbėtroškų kurtinių kovas, pirmąsias pelėdžiukų skraidymo pamokas, erelių lizdus, povandeninių miškų mistiką ir daugybę kitų nepažintų stebuklų“, – entuziastingai idėjas dėsto M. Survila. Ši juosta bus paminklas ne tik Lietuvos gamtos unikalumui, bet ir palikimas ateities kartoms, kadangi vis sparčiau nyksta vertingieji sengirių plotai.

Žinoma, šis filmas nuves ir pas girioje gyvenančius senolius, kurie išlaikė artimą ryšį su juos supančia gamta – dažnai pamirštama ir ignoruojama šiuolaikinės visuomenės. Todėl pagrindinis šio filmo tikslas yra atskleisti Lietuvos gamtos unikalumą nuo jos nutolusiems žmonėms, gaivinti žmogaus ir gamtos ryšį ir bent jau filme parodyti sengires ateities kartoms.

„Dabar arba niekada“ – tokia filmo „Sengirė” tikrovė. Filmo komanda yra bebaigianti pasiruošimo darbus nori netrukus kibti į filmavimą, tačiau tam trūksta kokybiškos filmavimo kameros. Prie jos įsigijimo galite prisidėti apsilankę ČIA.

Atsidėkodama už jūsų gerumą, „Sengirės“ kūrybinė komanda kviečia nemokamai peržiūrėti 2011-aisiais sukurtą ir gausybės apdovanojimų sulaukusį filmą „Stebuklų laukas” internete, spustelėjus ŠIĄ nuorodą.