Šis gruodis - ne toks kaip įprastai. Jis labai šiltas ir lietingas. Todėl nėra taip paprasta nufotografuoti miško žvėris, kurie dieną nesistengia išlįsti į atviresnes laukymes. O jei vis dėlto ir pavyksta pamatyti, tai, kaip sako gamtos fotografai, kol nėra sniego, neužtenka šviesos. Todėl nuotraukų kokybė nėra gera.

Tačiau paukščius šiuo metu nufotografuoti žymiai lengviau. Gamtos fotografai nufotografavo nemažai paukščių rūšių atstovų. Pažiūrėjus į nuotraukas matyti, kad dauguma paukščių šlapi. Viskas dėl to, kad šis gruodis labai lietingas.

Visgi gamtos fotografams pavyko užfiksuoti ne tik sparnuočius. Vienos įspūdingiausių jų atsiųstų nuotraukų - danieliai, kurie dažniausiai sutinkami savo gentainių būryje, ir mišku einantis taurusis elnias. Žiemą danielių patelės ir jaunikliai dažniausiai gyvena mišriuose būriuose. Be to, į fotografų akiratį pateko voveraitė. Tačiau kur kas įdomiau tai, kad jiems pavyko nufotografuoti grybus. Tai išduoda, kad ši žiema visai nežiemiška.

GRYNAS.lt apžvelgia fotografų užfiksuotas paukščių rūšis. Fotografams pavyko nufotografuoti paprastąjį suopį. Tai yra vanaginių šeimos plėšrūnas. Šis didelis paukštis medžioja pamiškėse, pievose, aikštelėse, kitose atvirose vietose. Paprastasis suopis dažniausiai minta pelėnais, kurmiais, voverėmis, kirstukais, paukščiais, varliagyviais ir netgi ropliais.

Kiti fotografų užfiksuoti paukščiai paprastajam suopiui negali prilygti plėšrumu. Margasis genys, kėkštas, žvirblis, kuoduotoji zylė, kranklys, karvelis keršulis, geltonoji starta nėra plėšrūs. Jie minta visai kitu maistu. Pavyzdžiui, kėkštai žiemą daugiausia lesa giles. Rudenį jie maisto atsargas slepia slėptuvėse po samanomis, lapais, medžių plyšiuose. O žiemą visa tai šie paukščiai susiranda. Šitaip jie išplatina ąžuolų giles. Žiemą kėkštai nedažnai apsilanko lesyklose.

Visi šie paukščiai nebijo šalčio. Žiemą jie praleidžia Lietuvoje. Naminį žvirblį greičiausiai esate matę visi. Tai yra miesto paukštis, kuris nebijo žmonių draugijos. O norint pamatyti kuoduotąją zylę gali tekti eiti į spygliuočių mišką. Ji dažniausiai sutinkame būtent toje vietoje.

Kaip atrodo aptarti gyvūnai iš arti, galite pamatyti geriausių Lietuvos gamtos fotografų nuotraukose.