Ilgėliau trunkanti žiema bei sniegas keičia ir gyvūnų įpročius. Pavasarį, vasarą ir rudenį pagrindinis žvėrių elgsenos stimulas – saugumas: išlikti nepastebėtam, išvengti susidūrimo su žmogumi, išlikti gyvam. O štai ilgiau trunkant žiemai saugumą nugali alkis. Tuomet jau ne tiek svarbu išlikti nepastebėtam – svarbu pasisotinti. Tad žiemą žvėrių stebėjimams – pats tinkamiausias metas. Netikite? Susisiekite su manimi – parodysiu.

Nuotraukose galite išvysti iš laukų į mišką grįžtant „pričiuptus“ danielius. Švintant jie dar laukuose rupšnoja žolę, žiemkenčius, o gerokai prašvitus pamažu traukia į mišką. Žinant jų maitinimosi ir laikymosi vietas, jų takus, susipažinus su jų elgesiu, sugebėjus išlikti nepastebėtam galima ir iš gana arti jais pasigrožėti.

Aišku, takų iš laukų į mišką šimtai, nežinai, kuriuo jie patrauks – gal kokį puskilometrį dešiniau, gal kairiau. Bet kokį vieną kartą iš dešimties ima ir pasiseka – ateina tiesiai į tave. Žinoma, reikia ir tam tikrų gudrybių, ir sėkmės, bet to jau nenupasakosi – nebent parodysi. Pasigrožėkime.

O kas šiuo metu vyksta gamtoje, galite išvysti Lietuvos laukinės gamtos fotografų klubo NATUREPHOTO.LT geriausiose savaitės nuotraukose.