Ir kartą metuose - tai ir įvyks ateinantį trečiadienį (gegužės 27 dieną) – Lietuvos laukinės gamtos fotografai susirenka draugėn pasidžiaugti savo ir kolegų darbais, pasiekimais, pasverti, kam labiausiai pasisekė per praėjusius metus. Tuo metu vyks Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkurso „Gintarinis žaltys“ finalinis renginys.

Jei paklaustumėte menininko, fotomeninko, ką jis mano apie gamtos fotografiją, tikriausiai išgirstumėte šyptelėjimą: „Joks čia ne menas“. Taip, mes, gamtos fotografai, meno nekuriame. Šiame pasaulyje nėra didesnio menininko nei gamta. Ji graži, ji nepakartojama, ji tobula, jai nereikia dublikatų ar kopijų, ji kuria tik originalus. Savo šedevrus ji kuria nesuskaičiuojamą galybę metų ir niekad nepaliauja kurti. Gamta savuoju teptuku darbuojasi milijardus metų, o mums tereikia vos akimirkos, kad išvydę jos darbus, jos gyvenimą, gyvius ar augalus ilgam netektume žado...

Tai gamtos fotografų dėka prieš jus atsiveria gamtos šedevrai, nepakartojamos jos gyvenimo akimirkos – tikrasis menas, kurio joks žmogus niekada savo teptuku tobuliau nesukurs. Ir visai nesvarbu, kad dėl šios akimirkos gamtos fotografai aukoja ištisą amžinybę, nebodami oro negandų, klampodami mašalų apsuptyje po pelkes ir raistus, mirkdami lediniame vandenyje ar šaldami speige, nesižvalgydami į laikrodžius. Viskas vardan to, kad parodytume jums, kas paslėpta nuo daugelio iš mūsų akių.

Jei jūs mylite Lietuvos gamtą, jei žavitės gamtos fotografų darbais, kviečiame ateinantį trečiadienį atvykti į Vyriausybės rūmus (Gedimino pr. 11, Vilnius), kur 11 val. įvyks finalinis Lietuvos laukinės gamtos fotografijos konkurso „Gintarinis žaltys 2014“ renginys, bus atidaryta geriausiųjų darbų paroda ir visuomenei pristatytas leidinys „Lietuvos laukinės gamtos fotografija“. Norintys renginyje apsilankyti turėtų registruotis elektroniniu paštu konkursas@lutute.lt.

O kas šiuo metu vyksta gamtoje, galite išvysti Lietuvos laukinės gamtos fotografų klubo NATUREPHOTO.LT geriausiose savaitės nuotraukose.