Ilgametis gamtos fotografas Davidas Jenkinsas dėl šių nuotraukų išdrįso dvi savaites tupėti -20 ° C šaltyje.

Fotografui teko ilgai tykoti žvėries, kol jam kelią nurodė berniukas iš vietinio kaimo - jis pastebėjo, jog kalnuose besiganiusios avies vilna kruvina - tai ženklas, jog ji greičiausiai buvo susitikusi snieginį leopardą.

Davidui Jenkinsui su savo kompanija teko skubiai griebti įrangą ir netoliese jiems iš tiesų pavyko aptikti snieginį leopardą. Tai buvo patelė ir ji atrodė rami bei atsipalaidavusi. Visgi fotografams reikėjo išpūsti akis, kad galėtų ją nufotografuoti.
Citata
Snieginis leopardas negali riaumoti. Jo skleidžiamas garsas primena šnypštimą, urzgimą ar verksmą.

„Tai tikrai buvo sunkiausiai nufotografuojamas žvėris, iš visų, kuriuos man yra tekę fotografuoti. Jį taip sunku pastebėti!, - kalbėjo D. Jenkinsas. - Galima sakyti, jis turi idealią kamufliažinę „aprangą“. Be to, jie gyvena tokiose vietovėse, po kurias žmonėms vaikščioti - tikras iššūkis. Mes „pagavome“ šį leopardą tik todėl, kad vietinis berniukas pastebėjo slėniu skuodžiančią avį ir jos vilna buvo kruvina. Pasirodo, kad avis buvo užsivijęs leopardas. Berniukas iškart parbėgo į stovyklą ir apie tai pasakė mums. O mes čiupome savo kameras ir skubiai išbėgome į nurodytą vietą.“

Pastaba: leopardas užfiksuotas visose galerijos nuotraukose. Pamėginkite jį atrasti.

Slapukas, nemokantis riaumoti

Fotografas pasakojo, jog žvėris, kurį jam pavyko nufotografuoti iš gana artimo atstumo buvo ramus.

Jo teigimu, leopardai yra puikiai prisitaikę gyventi tokioje temperatūroje - jų mažytės pūkuotos ausys sumažina šilumos nuostolius per ausis, o didelė uodega užauga iki 1 metro ilgio. Kam? Tiesiog, kad žvėris galėtų į ją įsisupti miegodamas ir taip savotiškai pasišildyti savo kūno temperatūra. 

„Jau 20 metų fotografuoju didžiąsias kates, baltuosius lokius, ryklius, kitus įvairius plėšrūnus... Bet čia neabejotinai buvo mano sunkiausias iššūkis“, - tikino fotografas.

Snieginiai leopardai yra vienatvę mėgstantys žvėrys, gaujoje būnantys tik tuo metu, kol patelė augina jauniklius. Jie gyvena Pietų arba Centrinės Azijos kalnuose ir būna aktyvūs auštant aušrai bei užėjus prieblandai (tai lemia, kad jų beveik neįmanoma pastebėti kalnuose).

Šis plėšrūnas paskelbtas Pakistano nacionaliniu gyvūnu, laukinėje gamtoje jų tėra likę apie 6500.
Jo kūnas gana trupas - apie 1,2 metro, o dar beveik metrą prideda stambi uodega.

Snieginis leopardas negali riaumoti. Jo skleidžiamas garsas primena šnypštimą, urzgimą ar verksmą.