kaip informuoja Aplinkos ministerija, aplinkosaugininkai pažeidėjus sulaikė, surašė jiems administracinių teisės pažeidimų protokolus, paėmė 7 pjūklus, o forvarderį užplombavo. Tačiau pareigūnams išvykus pažeidėjai plombą nuplėšė ir išvažiavo. Kitą dieną į įvykio vietą atvykę aplinkosaugininkai forvarderio neberado.

Po kelių dienų jie dar kartą patikrino neteisėto kirtimo vietą.

Aplinkosaugininkų vizito savaitgalį pažeidėjai, matyt, nesitikėjo, todėl toje kirtavietėje dalis jų vėl darbavosi. Buvo aptiktas ir dingęs forvarderis, kuriuo piktadariai naudojosi.

Ukmergės aplinkosaugininkai kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus. Šie sulaikė ir į policijos komisariatą pristatė keturis pažeidėjus. Kitą dieną toje pačioje miško valdoje buvo sustabdytas ir sulaikytas neteisėtai iškirstą medieną gabenęs miškovežis.

Sulaikytieji pažeidėjai įkliuvo ne pirmą kartą. Jie neteisėtai mišką yra kirtę Šalčininkų, Trakų ir Švenčionių rajonuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją