Jei savaitgalį teko eiti šiuo tiltu, kojos taip pat slydo ant vabzdžiais nusiklojusio paviršiaus.

Nuo praėjusios savaitės pabaigos ir savaitgalį jonaviečiai tapo neįprasto gamtos reginio liudytojais – sutemus virš pagrindinio miesto tilto skraidė ir čia pat krito dešimtys tūkstančių lašalų.

Lašalai – vienadieniai vabzdžiai, paprastai iš lervų išsiritantys rugpjūtį. Jie skraido vakarais ar naktimis, daugiausia jų galima pastebėti prie vandens telkinių, jų apstu vietose, kurios yra apšviestos. Žvejai šiuos vabzdžius žino kaip puikų jauką žuvims.

Pasak jonaviečio, apie ant tilto susidariusią netikėtą kliūtį pranešusiam jonavoszinios.lt, jį stebina miesto valdžios požiūris į susidariusią situaciją ir faktas, kad pėsčiųjų takas ant tilto nėra tvarkomas, o nuo vamzdžių sklinda nosį riečiantis dvokas.

Kaip sekmadienį sakė bendrovės “Jonavos paslaugos” atstovai, tilto valymo darbai bus pradėti jau šiandien, sekmadienį.

“Vienadieniai vabzdžiai skraido kiekvienais metais. Tai nėra kažkoks neįprastas gamtos reiškinys ar ekstremali nelaimė. Kiekvienais metais būna skirtingas jų kiekis, ir dažniausiai jokių specialių priemonių nereikia – gamta susitvarko pati. Šiais metais nutiko kitaip, todėl, be abejo, tiltas bus sutvarkytas”, - sakė bendrovės atstovai.

Tiesa, kartais kritusius vabzdžius nuo kelio tenka valyti net ugniagesiams. Taip prieš kelis metus nutiko Tauragėje. Iš pradžių skraidantys vabzdžiai neatrodė didelė kliūtis – mašinos per juos važiavo. Tačiau nuo pervažiuotų lašalų ant kelio tapo slidu tarsi ant ledo.

Iškviesti policininkai bandė susisiekti su aplinkosaugininkais, o vėliau – su ugniagesiais. Jie vabzdžius nuo kelio nuplovė.

Nuotr. iš socialinio tinklo "Facebook" ir J. Vilčinskienės

Nuotr. iš socialinio tinklo "Facebook" ir J. Vilčinskienės