„Amorphophallus titanium“, taip pat žinoma kaip lavono gėlė dėl to, kad tuomet, kai žydi, skleidžia kvapą, panašų į pūvančios mėsos. Tiesa, šis augalas žydi 3-4 kartus per savo 40 gyvenimo metų.
Keisčiausi pasaulio augalai
Kitas augalas atrodo ypač kraupiai, nes turi tik du lapus, kurie nuolatos auga ir atrodo labiau kaip ateivis, negu kaip augalas. Neįtikėtina, bet šio augalo gyvenimo trukmė yra tarp 400-1500 metų.
Keisčiausi pasaulio augalai
„Heliamphora chimantensis“ auga Venesueloje. Tai yra mėsėdis augalas, kuris lapuose sulaiko savo grobį, dažniausiai vabzdžius.
Keisčiausi pasaulio augalai
„Drosera capensis“ atrodytų, yra labai gražus augalas, tačiau neapsigaukite. Šis Pietų Amerikoje augantis augalas irgi mėsėdis, jis sulaiko savo grobį lipnia mase, kuri yra prie lapų.
Keisčiausi pasaulio augalai
„Rafflesia arnoldii“ augalas, atsiradęs Pietryčių Azijoje, pateko į šį sąrašą dėl to, kad yra labai keistas: jis neaugina nei lapų, nei stiebų ar šaknų, o egzistuoja kaip parazitas.
Keisčiausi pasaulio augalai
Gyvieji akmenys – vienas iš keisčiausių gamtos kūrinių. Jie atsirado Pietų Afrikoje ir dėl didelių sausrų sugeba išlaikyti didelį vandens kiekį, be to, puikiai užsimaskavę, kad jų neaptiktų vakarienės ieškantys gyvūnai.
Keisčiausi pasaulio augalai

„Dionaea Muscipula“ tikra vabzdžių gaudyklė ir pateko į pirmą sąrašo vietą. Jos lapai gali labai greitai užsidaryti sugavus auką. Tuomet ji apie 10 dienų ją virškina ir galiausiai atsidarę lapai vėl ieško naujos aukos.