GRYNAS.lt žurnalistams paskambinęs Mindaugas šernus teigė suradęs ketvirtadienį ryte – maždaug 9 val.

Vietiniai įtaria medžiotojus nesilaikant reikalavimų

„Ėjau mišku ir netikėtai pamačiau šešis šernus. Didelių nebuvo – visi šiųmetukai. Keli jau buvo apgraužti žvėrių. Sklido nemalonus kvapas. Matėsi, kad keli jau senokai ten guli“, - kalbėjo vyras.

Paprašytas tiksliai nurodyti vietą, jis paminėjo, kad miškas, kuriame rado kritusius šernus, yra šalia Rupetų kaimo. Šią teritoriją apima Sartų regioninis parkas.

Rokiškio rajone afrikinio kiaulių maro užkratą VMVT jau yra nustačiusi. Ši teritorija patenka į kiaulių maru užkrėstą zoną.

Šernus aptikęs vyras sakė, kad radęs kritusius šernus apie tai pranešė VMVT, kurios darbuotojai pasiimti gaišenų atvyko po pietų. „Veterinarai apipurškė šernus ir juos išsivežė. Matyt, bus atliekami tyrimai dėl afrikinio kiaulių maro“, - aiškino pašnekovas, pridėjęs, kad šernai gulėjo ne šalia vienas kito.

Vietiniai gyventojai mano, kad šernų populiacija yra per didelė ir ją reikia mažinti. Jie įtaria, kad medžiotojai šiuos gyvūnus šaudo per vangiai.

Aplinkinių kaimų gyventojai kreipėsi į medžiotojus, tačiau pastarieji sako, kad šernų populiaciją mažina kiek tik turi galimybių. Be to, jie įtaria, kad medžiotojai, suradę kritusius šernus, paslapčia nuo veterinarų juos užkasa.

VMVT atstovė Jurgita Savickaitė teigė, kad paimti mėginiai ir penktadienį jau turėtų paaiškėti, ar šernai krito dėl afrikinio kiaulių maro.