Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) vadovybė atkreipė dėmesį, kad Estijoje neseniai buvo įrengti tokie iš medžio pagaminti prietaisai. „Estų sprendimas sužavėjo, nes jis turi didžiulį tiek emocinį, tiek edukacinį, tiek meninės išmonės užtaisą. Ir jis, beje, puikiausiai tiks mūsų Kuršių nerijai. Tai bus netikėta, nauja ir emociškai paveiku“, - dienraščiui sakė parko direktorė Aušra Feser.

Akustinis principas veikia atsistojus tarp trijų megafonų, kurių į mišką atgręžtos plačiosios „ausys“ gaudo jo garsus, bet gerokai sustiprintus. Taip klausantysis girdi daugybę miško garsų, kurie plika ausimi negirdimi.

„Labai tinkanti mūsų pusiasalio specifikai idėja, ją tikrai galėtų įgyvendinti tiek menininkai, tiek parko direkcijos darbuotojai. Pirmiausia, tai bus priemonė, priversianti stabtelėti skubančius turistus“, - tvirtino KNPP vadovė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)