Nors, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, KNNP miškuose pirmadienį ir antradienį vyraus I miškų gaisringumo klasė – gaisrų pavojaus nėra, bet miškininkai akylai juos stebi.

„Kuo labiau šyla orai, tuo neramesnis laikas KNNP miškus prižiūrintiems miškininkams. Jie, vos perėmę šiuos miškus, ėmė dirbti nuolatinės parengties režimu, nekalbant apie tai, kad girininkai visą laiką vežiojasi gesintuvus su vandeniu. Miškininkai net ir miega atsimerkę“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Pasak ministro, viena svarbiausių priemonių užkirsti ugniai kelią – nepertraukiamas ir veiksmingas miškų stebėjimas ir budėjimas. Antžeminės automatinės miško gaisrų stebėjimo sistemos operatoriai nuolat stebi KNNP miškus. Iš karto sureaguoti į jų paskelbtą pavojaus signalą yra pasirengusi budinti brigada.

Kretingos miškų urėdija sudarė ir apmokė dvi pagrindines ir vieną rezervinę gaisrų gesinimo komandas. Joms paruošta miško gaisrų gesinimo technika – specialios paskirties automobiliai, traktorius, du nauji plaukiojantys motoriniai siurbliai vandeniui iš Kuršių marių paimti ir kita įranga. KNNP miškuose atnaujintos ir priešgaisrinės mineralizuotos juostos.

Priešgaisrinių miško apsaugos taisyklių pažeidėjams nustatyti Kretingos miškų urėdija kartu su Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, savivaldybių ir kitų institucijų pareigūnais KNNP teritorijoje nuolat rengia bendrus reidus.