Tačiau egzistuoja prietaisas, kuris, bent jau jo entuziastų teigimu, gali apsaugoti nuo visų šių padarinių.
Jerzyis Wilczewskis
Jas įjungiame maždaug 30 minučių prieš audrą. Ir jos veikia, nes jau 5 metus savo teritorijoje krušos neturėjome

Krušos patranka vadinamas smūginių bangų generatorius, nukreiptas į dangų, išsklaido debesyse besiformuojančius ledo gabalėlius, paversdamas juos nepavojingu lietumi.

Šią technologiją Lenkijoje naudoja maždaug 160 hektarų aprėpiančios šilauogių plantacijos savininkas Jerzyis Wilczewskis.

2000 metais pradėjęs nuo juodųjų serbentų, vėliau auginęs rožes, šiandien verslininkas verčiasi šilauogėmis, kurias nuo gamtos stichijų saugo prieš 5 metus nusipirktomis garsinėmis patrankomis.

„Jas įjungiame maždaug 30 minučių prieš audrą. Ir jos veikia, nes jau 5 metus savo teritorijoje krušos neturėjome“, – tikino pašnekovas.

Kaip toks prietaisas atrodo ir veikia matyti šiame vaizdo įraše:

Liepos pradžioje, prasidėjus pirmajam uogų rinkimui, milžiniškame plantacijos plote dirbo 300 darbuotojų, o per visą sezoną jų susirenka ir per 1,3 tūkst. Tačiau nei jie, nei apylinkėse gyvenantys kaimynai, J. Wilczewskio teigimu, dėl patrankų skleidžiamo triukšmo nesiskundžia, nors jis pasiekia ir skausmo riba laikomus 125 decibelus.

„Atvirkščiai – kaimynai irgi džiaugiasi, kad pas mus nebūna krušos“, – teigė lenkas. Visgi tenka priprasti, kad prieš audrą kaimynystėje girdėsite bombardavimą primenančius garsus.

Svarbu pažymėti, kad realaus mokslinio pagrindo šio prietaiso veikimui nėra. Su tuo sutinka ir J. Wilczewskis, sakęs, kad „tuo reikia tikėti“. Patrankas gaminančios italų įmonės pavadinimas „Hocus Pocus“ tai puikiai iliustruoja.