Per šias varžybas daugelis dalyvių aplankė ne tik Nemuno delta, bet ir pajūrį - Klaipėdos molą, Palangos tiltą. Paukščių buvo ieškoma gyvenvietėse, miškuose, parkuose, pievose, karjeruose, tvenkiniuose. Šiais metais net 15 komandų stebėjo 80 ar daugiau paukščių rūšių.

Ralio dalyviai kaip ir pernai metais finišavo Kintuose. Pateikę savo stebėtų paukščių rūšių sąrašus ir trumpai atsipūtę, visi nekantriai laukė  varžybų rezultatų apibendrinimo: kam kaip sekėsi, kokias rūšis matė tam tikra komanda, kiek viso jų pavyko užregistruoti.
Eglė Pakštytė
Čia grynasis „migrantas“, kurio mes tikrai laukėm, tikėjomės, kad mes turėtumėm jį kažkada pamatyti. Nes jau visi kaimynai buvo matę. Žinote, yra tokios rūšys, kurių tiesiog laukiame, kurios būna tiesiog „pakibę ore“.

Po „karštų“ diskusijų dėl atskirų paukščių rūšių stebėjimų, paaiškėjo nugalėtojai. Šį kart geriausiai sekėsi komandai „Garrulus“: Mariaus Karlono, Armando Naudžiaus, Vytauto Eigirdo ir Viliaus Paškevičiaus ketvertukas užregistravo net 112 paukščių rūšių.

2 vietą užėmė komanda „Treti“ -  Antanas Petraška, Eglė Pakštytė, Raimondas Karpavičius ir Valdas Naruševičius (pastebėjo 109 paukščių rūšis). Ši komanda Mingės kaime ir pastebėjo margąjį kūltupį (Oenanthe pleschanka) – naują, 384 paukščių rūšį Lietuvoje.

Mažas paukštelis - ilgai lauktas su pavydu žvelgiant į kaimynus

Visiškai nebaikštus nedidukas, pilkai rudų tonų paukštelis gaudė vabzdžius ganyklos pakraštyje, tupinėdamas ant kuoliukų, laidų ir akmeninių blokelių. Paukštis visiškai nesibaidė juo itin susidomėjusių ornitologų ir noriai leidosi fotografuojamas.

Margasis kūltupys – centrinės Azijos paukštis, perintis randamas nuo pietryčių Europos iki Kinijos. Žiemoja šiaurės rytų Afrikoje, migracijos metu retkarčiais pasirodo Europoje.
Margasis kūltupys (Oenanthe pleschanka)

Švedijoje paukštis stebėtas 35 kartus, Suomijoje – 45 kartus. Kaimynai lenkai šį paukštį registravo 5 kartus, estai – 2 kartus, latviai irgi 2 kartus yra pastebėję šį paukštį. Ornitologė Eglė Pakštytė teigia, jog šis paukštelis - ilgai Lietuvoje lauktas „migrantas“.

„Didelis džiaugsmas mums. Čia grynasis „migrantas“, kurio mes tikrai laukėm, tikėjomės, kad mes turėtumėm jį kažkada pamatyti. Nes jau visi kaimynai buvo matę. Žinote, yra tokios rūšys, kurių tiesiog laukiame, kurios būna tiesiog „pakibę ore“. Ir štai, pirmą kartą pastebėjome. Lietuvos paukščių sąrašas - tai ne Lietuvoje perintys, bet visi Lietuvoe pastebėti paukščiai. Taigi, kai ateina ruduo, mes tas retenybes visaip kaip „gaudom“, - nuoširdžiai džiaugėsi E. Pakštytė.

3 vietos laimėtojai suomių komanda „Loysot bois“: Krister Castren, Esko Veijalainen, Ari Parviainer – stebėję 102 sparnuočių rūšis.

Iš viso šiose varžybose užregistruota net 144 paukščių rūšys. Paukščių mėgėjai džiaugėsi pastebėję kilnųjį erelį (Aquila chrysaetos), bukauodegį plėšiką (Stercorarius pomarinus), kalninę kielę (Motacilla cinerea), margasparnę musinukę (Ficedula hypoleuca).