Rugpjūčio 29-ą dieną iš Kelmės rajone esančio baro „Kryžbarkas“ Aplinkos ministerijos sprendimu buvo paimta meškutė Maša. Ją perėmė specialistai iš Vokietijos gyvūnų gerovės federacijos. Meška ilgus metus gyveno baro teritorijoje varganomis sąlygomis”. Gyvūnas buvo pervežtas į Vokietijoje esantį “„Meškų parką“”, skirtą reabilituoti skurdžiomis sąlygomis cirkuose, zoologijos soduose ar pas privačius asmenis laikytoms meškoms.

Pasak šiame parke” Vokietijoje dirbančių gyvūnų priežiūros ir elgsenos specialistų, atvykusi į naujus namus Maša jaučiasi labai gerai. Ji noriai ėda, domisi nauja aplinka ir kaiminystėje gyvenančiomis meškomis. Kol kas Maša gyvena viena, stebimas jos elgesys, sveikata. Specialistų teigimu, jei neatsiras nenumatytų sveikatos ar elgsenos problemų, po kelių mėnesių Mašą bus bandoma  integruoti į meškų gaują. Tada ji galės mėgautis dideliais aptvertais miško plotais, vandens telkiniais, laipioti į medžius ir pati sau rausti guolį žiemos miegui.

“„Meškų parkas“” (“„Anholter Bärenwald ®“) yra meškų rezervatas, kur iš skurdžių gyvenimo sąlygų nelaisvėje išgelbėtos meškos gali praleisti likusius metus natūralioje aplinkoje. Čia joms yra sudarytos visos galimybės, kurios nelaisvėje iš jų buvo atimtos. Dauguma išgelbėtų meškų išbuvo nelaisvėje dešimtmečius, yra senos, kenčia dėl gyvenimo skurdžiose sąlygose atsiradusių sveikatos problemų.

““„Meškų parke“” jų sveikata ir elgesys yra nuolat stebimi. Patyrę veterinarijos gydytojai ir kvalifikuotas personalas kasdien rūpinasi gyvūnų sveikata, tinkama mityba. Ypatingas dėmesys yra skiriamas įvairioms priemonėms gyvūnų aplinkai praturtinti, jų užimtumui skatinti, palaikyti gyvūnų fizinius ir protinius gebėjimus.

“Meškų parkas” susideda iš dviejų didelių miškingų korpusų, kurių bendras plotas 2,5 ha. Parko lankytojai gali stebėti gyvūnus jų natūraliose buveinėse, sužinoti daugiau apie jų poreikius.

Mašos atvykimo akimirkas (vaizdo įrašą) galite peržiūrėti ČIA.