Gamta alsuoja kelionių ir pasiruošimo žiemai ritmu. Reikia pilvus prikimšt ir storą riebalų sluoksnį užsiaugint, reikia vasarinį kailį ar plunksneles pakeisti į žiemos apdarą. Ir mėgautis kiekviena gero oro, sotaus gamtos stalo teikiama diena.

Elniai jau pavargo rujoti, tačiau dabar šėlti ruošiasi danieliai. Jie jau pradeda pirmąsias kovas, kurių vieną, neįprastą, pavyko užfiksuoti gamtos fotografui Viliui Paškevičiui.

„Spalvinės variacijos tarp danielių - įprastas reiškinys, nors balti ir juodi yra retesni. Iškart pamačiau, kad baltasis (vyresnis) yra šlubas ir vieną priekinę koją beveik visada laiko pakėlęs. Jaunesnis (antrų metų) buvo su vienu ragu... Taigi - jėgos apylygės, galima galynėtis. Susiremdavo ragais ir stumdydavosi, it sulėtintam kine. Trumpam išsiskyrus, žvilgsniu patyrinėdavo mane - kažkokį neaiškų kupstą - surupšnodavo vieną kitą žolytę ir vėl žaisti. Labiau prašvitus jie baigė žaidimus ir įniko skabyti žolę, o vėliau vienas kažko pasibaidė, tuomet iš paskos iškeliavo ir kitas. Tikiuosi dar šiemet nufotografuoti ir rimtesnių danielių, nes kaip tik dabar prasideda jų ruja,“ - savo įspūdžiais iš kovos fotosesijos dalinosi fotografas.

Kas šiuo metu vyksta gamtoje, galite išvysti geriausiose Lietuvos laukinės gamtos fotografų klubo NATUREPHOTO.LT savaitės nuotraukose: