„Ko gero, būtent šiomis dienomis gervių gausėjimas pats intensyviausias, nes dar prieš kelias dienas jų būreliai buvo gerokai retesni, o ežero saloje nakvodavo tik pavieniai paukščiai. Dabar čia klykaujančių gervių trimitai netyla visą naktį. Lietuvoje yra vos kelios vietos, kur gervės taip gausiai apsistoja pasiilsėti prieš išskrendant. Žuvinto, Novaraisčio pelkių, Sulinkių durpyno, dar keleto raistų atviros teritorijos masina šiuos vis gausėjančius triukšmingus paukščius“, – sakė Žuvinto biosferos rezervato direktorius Arūnas Pranaitis.

Praėjusių metų vasaros pabaigoje Žuvinte buvo susitelkę rekordiškai daug – apie 2100 gervių. Aplinkiniuose laukuose jos maitinosi, javų ražienose ir nušienautose pievose rankiojo grūdus ir smulkius gyvūnėlius.

„Šiais metais sankaupose gervių skaičius gali būti ir mažesnis, nes apylinkėse rugiapjūtė ankstyvesnė, o ir ražienas ūkininkai aria anksčiau. Gervėms tampa sudėtinga susirasti pakankamai maisto ir paukščiai ilgiau neužsibūna,“ –kalbėjo A. Pranaitis.

Dar galite spėti apsilankyti Žuvinte ir palydėti grakščiąsias gerves bei stebėti jų skrydį iš paukščių stebėjimo bokšto.