Chameleonai yra labiausiai žinomi dėl savo sugebėjimo keisti odos spalvą. Dažniausiai žmonės klysta manydami, kad chameleonas keičia savo spalvą norėdamas prisitaikyti prie jį supančios aplinkos arba pasislėpti nuo pavojaus. Dažniausiai šių driežų odos spalva pakinta priklausomai nuo jų nuotaikos ar juos supančios aplinkos, oro temperatūros. Taip pat neretai chameleonai savo per kūno spalvą kitiems chameleonams parodo savo nuotaiką, o prireikus, pakeisti spalvą chameleonas gali vos per minutę.

Zoologijos sode gyvenantys chameleonai taip pat geba keisti savo kūno spalvą – per dieną tai įvyksta net keletą kartų. Kaune apsigyvenę driežiukai gali vos per kelias sekundes iš šviesiai žalios spalvos pavirsti tamsiai rudais ar netgi violetiniais. Zoologijos sodo šaltakraujų gyvūnų skyriaus vedėja Alma Pikūnienė pasakojo, kodėl šie gyvūnai geba taip greitai pakeisti savo išorės atspalvį: „Chameleonai turi itin specifinę savybę – jų išorinis odos sluoksnis yra permatomas, dėl to mes galime matyti įvairiausias chameleono odoje vykstančias spalvų kaitas. Po šia permatoma oda yra dar keletas odos sluoksnių, kurie savyje turi specialias odos ląsteles, o šios priklausomai nuo chameleono nuotaikos ar oro temperatūros susitraukia arba išsiskleidžia. Būtent šie procesai ir leidžia egzotiškam gyvūnui greitai pakeisti savo išorės atspalvį“ – apie gyvūno specifiką pasakojo specialistė.

Chameleonai ne tik pasižymi išskirtinėmis savo kūno savybėmis, tačiau yra ir be galo mieli padarėliai. Šie driežai apibūdinami kaip turintys itin stiprų charakterį, tačiau yra draugiški ir noriai bendrauja su juos supančia aplinka.