„Per mūsų kaimą eina aukštos įtampos elektros linija, - pasakojo Ksenija Šiktorova. – Paukščiai ant elektros laidų žūva nebe pirmą kartą. Ir tądien išgirdau garsą, panašų į sprogimą, o po to užsiliepsnojo pieva. Iškviečiau gaisrininkus. Pirmieji atskubėjo skiemoniečiai (ugniagesiai iš Skiemonių, - red. past.), tačiau pamatę, kad vieni neįveiks, matyt, išsikvietė pastiprinimą iš Anykščių. Buvo stiprus vėjas, tad išdegė gal kokie 5 hektarai pievos. Mūsų sodyboje gyveno gandrų pora, tačiau po šio gaisro liko tik vienas. Ir tą atskridusi kita pora gandrų iš lizdo išvijo“.

Moteris teigia įsitikinusi, kad dingęs gandras žuvo ant elektros laidų ir tokiu būdu sukėlė gaisrą.

Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Saulius Slavinskas moters versiją nei patvirtino, nei paneigė. Jis mano, kad toks atvejis įmanomas, nes dėl sukibirkščiavusių elektros laidų žolė neretai užsidega ir vasarą.

Gaisras vyko balandžio pirmąją, išdegė 5 hektarai pievos, - sakė pašnekovas. – Jeigu žmogus matė, nematau pagrindo juo netikėti, tačiau yra ir šiek tiek abejonių…”

GRYNAS.lt primena, jog kai kurie gyventojai piktinasi elektros linijų darbuotojų nuo stulpų nuardomais lizdais. Bendrovė LESTO, pagal galiojančius įstatymus, išardžiusi vieną gandralizdį turi tokį pat lizdą įrengti kitoje vietoje.