Toks stambių vandenyno žinduolių elgesys užfiksuojamas vaizdo įrašuose ne vieną kartą. Mokslininkai tai, ką nufilmavo analizuoja žurnale „Poliarinių rūšių biologija“ („Polar biology“), mokslininkus cituoja bbc.com
Nuoširdžiai kalbant, aš tikrai nesitikėjau, kad tai, kas įrašuose užfiksuota 2006-aisiais metais, dar kada nors pasikartos ir dar tiek kartų.
Nico de Bruynas

Tiesą sakant, vaizdo kameros atšiaurioje saloje užfiksuoti vaizdai nebuvo naujiena mokslininkams.
Pirmą kartą jie pastebėjo jūrų lokį, mėginantį santykiauti su karališkuoju pingvinu, 2006-aisiais metais tame pačiame Antarktidos regione, kur gyvena abi šios rūšys.

Tuomet mokslininkai padarė išvadą, jog taip elgėsi susijaudinęs, tačiau seksualinės patirties neturintis jūrų lokys. Taip pat tai galėjo būti agresyvus, grobuoniškas veiksmas. Arba priešingai – žaidimas, netyčia virtęs seksualiniu aktu.
2006-aisiais Pretorios universiteto mokslininkų  užfiksuotas atvejis, kai jūrų lokys prievartauja karališkąjį pingviną

Vis tik paskutinės studijos, pavadintos „Pasikartojantys įvykiai, kai karališkieji pingvinai (Aptenodytes patagonicus) seksualiai prievartaujami Kergelinių jūrų lokių (Arctocephalus gazella)“, išvados nustebino ir pačius mokslininkus.

„Nuoširdžiai kalbant, aš tikrai nesitikėjau, kad tai, kas įrašuose užfiksuota 2006-aisiais metais, dar kada nors pasikartos ir dar tiek kartų“, - kalbėjo Nico de Bruynas, Žinduolių tyrimo instituto Pretorios universitete, Pietų Afrikoje, darbuotojas.

Poruojasi su savo maistu

Mokslininkai vis stebi gyvūnus šioje saloje ir ieško neįprasto jų elgesio pavyzdžių. Neseniai tyrėjų komanda, kuriai vadovavo N. de Bruynas ir Williamas A. Haddadas, net tris kartus užfiksavo jaunus jūrų lokių patinėlius prievartaujant iš pirmo žvilgsnio fiziškai sveikus, tačiau neaišku, kokios lyties karališkuosius pingvinus.
Apskritai šioje saloje pingvinai yra jūrų lokių maistas. Taigi trimis iš nufilmuotų atvejų jūrų lokys po akto paleido pingviną, tačiau vieną kartą jį papjovė ir suėdė.

„Tai privertė mus prisėsti ir pradėti išsamesnį tyrimą“ - teigė N. de Bruynas. Visais atvejais pastebėti tam tikri elgesio panašumai: jūrų lokys vaikydavosi, pagaudavo ir užlipdavo ant pingvino.
Pingvinai poruojasi per angą, vadinamą kloaka ir mokslininkai svarsto, jog kai kuriais iš nufilmuotų atvejų jūrų lokiams iš tiesų pavykdavo į paukštį įsiskverbti.

Paskutinius mokslininkų užfiksuotus vaizdo įrašus galite pamatyti ČIA.

Apskritai šioje saloje pingvinai yra jūrų lokių maistas. Taigi trimis iš nufilmuotų atvejų jūrų lokys po akto paleido pingviną, tačiau vieną kartą jį papjovė ir suėdė.
Karališkieji pingvinai ir jūrų lokys

Mokslininkai mano, jog jūrų liūtų patinėliai šioje saloje vienas iš kito mokosi tokio elgesio.

„Jūrų lokiai yra greitai elgesio modelių išmokstantys gyvūnai. Mes tai pastebime iš to, kaip jie išmoksta maitinimosi įgūdžių,- sako N. de Bruynas. - Manau, kad toks elgesys tik dažnėja.“

Mokslininkai svarsto, kokią naudą jauni patinėliai galėtų gauti iš bandymų poruotis su paukščiais. Tyrėjų nuomone, gal tokiu būdu jauni jūrų lokiai tiesiog „nuleidžia garą“.

„Tikrai mažai tikėtina, kad tai būtų apsipažinimas, kitaip tariant, kad jūrų lokys supainioja pingviną su savo rūšies patele. Sakyčiau, tai tiesiog seksualinės įtampos nuleidimas, nuraminimas poravimosi sezono metu šėlstančių hormonų. Nors galiausiai labai sunku apie tai kalbėti ir įvertinti, kokia iš tiesų yra priežastis“, - sako N. de Bruynas.

Šie keli atvejai yra pirmieji žinomi mokslininkams, kai žinduoliai mėgina poruotis su gyvūnu iš visiškai kitos biologinės klasės - su paukščiu.