Vis daugiau sparnuočių palieka savo žiemavietes šiltuose kraštuose ir dairosi namų mūsų šalyje. „Gerai, kai kasmet iškeliami nauji inkilai, – sako Tvarkymo skyriaus vedėjas Stanislovas Patkauskas. – Bet medžiuose yra daug iškeltų ir prieš metus, ir prieš porą metų inkilų. Juos būtina tvarkyti: valyti, remontuoti“.

Kiekvieną pavasarį Kalnų parke šimtai paukščių randa savo namus. „Besiplečianti urbanizacija, industrija, žemės ūkis, prisideda prie svarbių buveinių paukščiams nykimo, – teigia ornitologas Gediminas Petkus. – Inkilas gali būti puikia priemone išsaugant paukščius“.

Renginio metu bus ne tik sutvarkyti inkilai, taip pat bus renkama informacija apie rūšinį paukščių skaitlingumą Kalnų parko teritorijoje, inkilų atitikimą numatytos rūšies poreikiams, jų išdėstymą parko konkrečios rūšies medžiuose.

Kviečiame gamtos ir paukščių mylėtojus ateiti į renginį. Laukiame talkininkų ir norinčių sužinoti, kaip reikia tinkamai inkilus bei medžius parinkti įvairiems paukščiams, į kurią pusę galima atgręžti inkilą ir gal daug kitų dalykų.