Antys daugeliui asocijuojasi su gėlais vandenimis, tačiau specialistai teigė, kad kartais šie paukščiai atskrenda ir prie jūros.

Kai kurie poilsiautojai jas mato ir dieną. Tuomet dažniausiai jos artinasi prie žmonių bandydamos išprašyti maisto. O radusios be priežiūros tai, kas joms patinka, gali paragauti ir nekviestos.

Ornitologas Julius Morkūnas, pamatęs nuotraukas, teigė, kad tai yra didžiosios antys.

„Tai - viena dažniausiai Lietuvoje sutinkamų ančių rūšių. Jų gausu miestų parkų tvenkiniuose, jos lengviausiai toleruoja žmogų ir Palangoje jos gyvena ištisus metus ten, kur neužšąla. Joms žmonės duoda pašarą ir jos ten būna“, - aiškino J. Morkūnas.

Anot pašnekovo, yra kelios priežastys, kodėl antys naktį suskrido į jūrą: „Mūsų jūra nėra labai sūri. Pagal klasifikaciją mūsų vanduo yra tik sūrokas, todėl įvairios ančių rūšys ir tos pačios didžiosios antys puikiausiai gali gyventi Baltijos jūroje. Tačiau joms ten nėra pakankamai maisto, nes jos labai retai nardo. Į pajūrį jos susirenka greičiausiai dėl to, kad atvirame vandenyje, jeigu yra ramesnis oras, saugiau nakvoti negu kažkur prie krūmų ar prie kažkokio pastato. Taip apsisaugoma nuo plėšrūnų, nes yra didesnis matymo laukas. Gali būti, kad ten vandenyje jos miega, dalis jų ten lieka ir žiemoti.“

Didelės problemos dėl to, kad žmonės lesina antis tokiame kurorte, kaip Palanga, ornitologas nemato: „Ši rūšis yra labai plastiška ir prisitaiko prie esamų sąlygų. Ji labai lengvai ir greitai orientuojasi. Jeigu maisto joms užtenka peržiemojimui, tos antys ten ir liks. Greičiausiai jeigu žmonės jų nelesintų, ančių ten ir nebūtų. Tuomet jos pasitrauktų kažkur kitur, kur rastų maisto. Galbūt joms ten yra net saugiau nei natūralioje gamtoje, nes mažiau plėšrūnų.“