Socialiniuose tinklalapiuose „VKontakte“ ir „Odnoklassniki“ kasdien galima paskaityti naujienų apie draugų gyvenimą, pažiūrėti nuotraukų, video reportažų, o internetinėje parduotuvėje nusipirkti teminių suvenyrų – marškinėlių, puodelių, magnetukų, lėkščių, informuoja newsru.com.

Safario parko puslapyje, skirtame Amūrui ir Timūrui, surinkti anekdotai apie tigro ir ožio draugystę, garsių žmonių posakiai apie juos, dainos, eilės ir sveikinimai.

Tigras Amūras ir ožys Timūras susidraugavo beveik prieš mėnesį. Įprastai tigrus Primorsko safario parke du kartus per savaitę šeria gyvu grobiu. Amūras turi įgūdžių medžioti ožkas ir triušius. Bet kai lapkričio pabaigoje į jo aptvarą įleido ožį Timūrą, plėšrūnas jo nesuėdė, nes ožys priešinosi. Taip ožys liko gyventi su Amūru, ir tarp užsimezgė draugiški santykiai. Tigras netgi ėmė ginti Timūrą nuo parko darbuotojų.

Parko direktorius Dmitrijus Mezencevas mano, kad tigras nebesuės ožio: „Amūras ir Timūras kartu gyvena jau ketvirtą savaitę... Rizika Timūrui kur kas mažesnė nei pirmomis dienoms.“

Amūras – suaugęs amūrinis tigras, jam daugiau nei treji metai. Į Primorsko safario parką jis su seserimi Taiga pateko 2012 m. iš Paamūrės zoologijos sodo. Amūras gyvena aptvare, kuris yra futbolo aikštės dydžio, jam sudarytos kuo natūralesnės sąlygos.

Amūras ir Taiga – Eurazijos zoologijos sodų asociacijos amūrinių tigrų veisimo programos dalyviai. Prieš kelias savaites Amūrui atvežė iš Maskvos zoologijos sodo būsimą nuotaką, kurią pavadino Ussuri.