Kaip rašo dailymail.co.uk, alkani vilkai užklumpa briedę su jaunikliu nedideliame vandens telkinyje vėsioje tundroje. Motina išvydusi plėšrūnus aršiai ima saugoti savo teritoriją ir bando iš mirties gniaužtų išplėsti savo jauniklį.

Briedė išnaudoja visas savo jėgas, kanopomis bandydama atremti vilkų atakas, tačiau nepaisant jos milžiniškų pastangų, vilkų buvo tiesiog per daug – jie išplėšia jauniklį iš briedės globos ir nusitempia šalin. 

Šią dvikovą stebėjęs laukinės gamtos fotografas Aliaskoje 45-erių Patrickas Endrewsas situaciją komentavo šitaip: „Briedės pastangos apsiginti nuo vilkų greitai nuėjo perniek, kai pasirodė penki vilkai ir prasidėjo absoliutus chaosas. Vanduo taškėsi į visas puses, kai vilkai puolė briedę iš visų pusių. Tai buvo tikras gamtos spektaklis, kuris dėjosi mums tiesiai prieš akis“.

Nors briedės šansai išsigelbėti ir apginti savo jauniklį iš pat pradžių buvo labai menki, fotografus nustebino žvėries atkaklumas ir pastangos gintis iki paskutiniųjų.

„Denali nacionalinį parką (kuriame ir vyko ši dvikova), lankau jau 30 metų. Esu iš kolegų girdėjęs apie tokias gyvūnų dvikovas, tačiau pačiam nė karto neteko to pamatyti. Šįkart buvo mano laimingoji diena. Visa ataka truko apie 10 minučių – vilkai užpuolė briedę, išplėšė jauniklį ir jį sudraskę nusitempė šalin“, - pasakojo šią sceną fotografavęs P. Endrewsas.

Daugiau šios dvikovos kadrų galite rasti ČIA.