„Pamačiau labai keistą vaizdą ir nesuprantu, kaip taip galėjo atsitikti. Ant medžio, ant kurio auga kažkokios uogos netikėtai išaugo obuoliai“, - stebėjosi skaitytojas.

Lietuvos edukologijos universiteto dėstytoja, oranžerijos vadovė Teresė Jokšienė teigė, kad tai neretas atvejis ir reikėtų kuo greičiau susirūpinti medžiu ir jį tvarkyti.

„Nuotraukoje yra skiepyta obelis – į laukinę obelį įskiepyta rojaus obelaitės veislė, kurios vaisiai yra maži obuoliukai. Tokie maži, uogos dydžio obuoliukai auga iš įskiepio. Šiuo atveju iš kamieno dalies žemiau įskiepio išaugo šaka laukinės obelies. Matome ir lapai jos žali. Ir vaisiai taip pat būdingi laukinei obeliai“, - aiškino T. Jokšienė.

Mokslininkės teigimu, reikėtų kuo skubiau imtis priemonių ir tvarkyti šią obelį: „Taip nutinka visada auginant skiepytus medžius - jeigu išauga šakos žemiau įskiepio, jos turi poskiepio požymius. Kad to nenutiktų, reikia nukirpti viską, kas auga žemiau poskiepio. Tai reikia daryti būtinai, nes iš poskiepio augančios šakos nustelbs įskiepio augimą. Šiuo atveju suvešės laukinė obelis su rūgščiais vaisias ir gražiai žydinčios ir raudonus, mažus obuoliukus turinčios šakos išnyks.“