Srities pakraštyje esančiame Vilkų miške per medžioklę medžiotojai patyrė ir nuotykių. Pradingo šerną nusiviję šunys.

„Girdžiu – šunys pagalbos prašosi. Einu arčiau, girdžiu, kad jie kaukia. Žiūriu – didžiulė duobė“, – pasakoja medžiotojas Ramūnas Blotnys.

Jis mano, kad šernas duobėje nuskendo. Vyras išgelbėjo šunis ir suprato, kad atsivėrusi duobė yra pavojinga. Ji apžiūrėta kartu su aplinkosaugininkais.

Specialistai galvoja, kad duobė yra iki penkių metrų gylio ir tiek pat metrų pločio. Nors Panevėžio rajonas neįeina į karstinio regiono zoną, neabejojama, kad tai – smegduobė.

„Iš šlaitų matosi, kad tai yra įgriuva, pavojinga tiek žmonėms, tiek žvėrims – išsigelbėti be išorinės pagalbos neįmanoma“, – aiškina Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Valdemaras Jakštas.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoja Angelė Plančiūnaitė sako, kad yra kelios įgriuvų zonos.

„Įgriuvų zonos skirstomos pagal intensyvumą pagal tai, kiek įgriuvų tenka šimtui hektarų. Galbūt šioje vietoje yra šiokių tokių požymių, tačiau nėra tokio skaičiaus, kad regioną būtų galima įvardinti karstiniu“, – aiškina A. Plančiūnaitė.

Dabar laukiama geologų tyrimų. Medžiotojas, kurio miške rasta smegduobė, žada ją aptverti.