„Nerimi plaukia daugybė putų, kas tai galėtų būti? Galbūt kažkokios cheminės priemonės?“ - klausė skaitytoja Jūratė.

Hidrologas, Vilniaus universiteto doc. dr. Gintaras Valiuškevičius GRYNAS.lt teigė, kad baimintis tikrai nereikia, nes panaši situacija fiksuojama po kiekvieno stipresnio lietaus. Anot jo, suputoja į upę patekę nuplauti asfalto nešvarumai.

Neris suputojo tiesiog po lietaus. Prisidėjo ir tai, kad buvo labai ilgas sausringas laikotarpis - vandens upėje yra mažai. Ant sausos dangos staigiai iškrito krituliai ir visas šiukšles ir dulkes, kurios buvo, nuplovė į upę. Lietus nebuvo labai didelis, tačiau kadangi vandens upėje labai mažai, tai greitai pasimato“, - sakė G. Valiuškevičius.

GRYNAS.lt ir anksčiau yra rašęs apie po lietaus suputojusias Vilniaus gatves. Tuomet situaciją komentavusios įmonės „Grinda“, kuri valo Vilniaus miesto gatves, technikos direktorius Vladimiras Grosmanas taip pat teigė, kad tai yra nesunkiai paaiškinamas reiškinys.

„Su šampūnu gatvių tikrai niekas neplauna. Bent kol kas Vilniuje to nedaroma. Putos gatvėse visuomet susidaro, kai ilgai nebūna lietaus. Tai tiesiog yra asfalto nešvarumai. Kalbos nėra – tai yra savaiminis reiškinys. Kiekvienais metai, kai palyja, visas dulkes nuplauna vanduo ir tada jos suteka į upę. Kaip tik dėl to upė gali suputoti“, - anksčiau aiškino „Grindos“ atstovas.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Valstybinės analitinės kontrolės skyrius vedėjas Juozas Dautartas taip pat nemano, kad yra pagrindo nerimauti.

Jo teigimu, po lietaus Neris dažnai suputoja. „Dažniausiai pasitaiko, kad Neris putoja rugsėjo pradžioje", - komentavo jis.

Pareigūnai atmeta versiją, kad į upę galėjo patekti teršalai. Esą upės vanduo nuolat tiriamas ir tarša nėra fiksuojama.