Floridos gamtos istorijos muziejus šią statistiką paskelbė pirmadienį. Pasak mokslininkų, ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas 2000-aisiais, kai rykliai užpuolė žmones 88 kartus.

Tarptautinės ryklių užpuolimų duomenų bazės kuratorius Džordžas Berdžesas sakė, kad tokių incidentų toliau daugėja, didėjant gyventojų skaičiui ir atsigaunant ryklių populiacijoms.

Praeitais metais buvo šešios mirtinos atakos, iš jų dvi – prie Indijos vandenyne esančios Reunjono salos. Kiti žmonių gyvybių nusinešę incidentai įvyko prie Australijos, Egipto, Naujosios Kaledonijos ir Jungtinių Valstijų krantų.

JAV pakrantėse šių pavojingų akistatų buvo daugiausiai: rykliai ten atakavo žmones 59 kartus, įskaitant incidentus Floridoje. Po aštuonias atakas įvyko prie Šiaurės ir Pietų Karolinos, o prie Havajų rykliai puolė žmones septynis kartus. Kalifornijoje ir Teksase buvo po du užpuolimus, o Niujorko ir Misisipės valstijose – po vieną.

Australijoje tokių incidentų buvo 18, o Pietų Afrikos Respublikoje – aštuoni.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)