Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerepka dar kartą priminė, kad tako atidarymo ceremonija įvyks rugpjūčio 7 dieną 15 val. Joje galės visi norintys pirmą kartą pasigrožėti unikaliu objektu, kuriam nėra lygių visoje Rytų Europoje. O nuo rugpjūčio 8 dienos taką bus galima lankyti 7 dienas per savaitę - ištisus metus.

Šis takas prasideda nuo Puntuko akmens ir tęsiasi 300 metrų. Jo pabaigoje galima pakilti į 34 metrų aukščio apžvalgos bokštą ir labai plačiu žvilgsniu aprėpti kvapą gniaužiančią miško panoramą. GRYNAS.lt žurnalistai kartu su DELFI apžvalgininku Andriumi Užkalniu jau buvo apsilankę šiame take ir jį įvertino.

Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerepka pripažino, kad po GRYNAS.lt reportažo pasirodymo kilo didžiulis susidomėjimas medžių lajų taku. Nekantrūs žmonės skambina ir teiraujasi, ar negalima anksčiau atvykti į šią vietą, klausia ar trasa įveikiama bijantiems aukščio, kuriuo dienos metu geriausia atvykti, ar atidarymo metu nebus grūsčių ir pan.

Skambučių sulaukia ir GRYNAS.lt redakcija. „Turiu svečių iš Anglijos ir norėčiau jiems parodyti Anykščių medžių lajų taką. Tačiau, kiek man teko girdėti, kol kas jis dar neveikia. Ar tai tiesa? Gal galima būtų jau dabar atvykti? Labai norime jį pamatyti. Apie šią vietą žino ir atvažiuos nemažai emigrantų", - sakė skaitytojas.

Parko vadovas pripažino, kad toks dėmesys labai malonus, tačiau kol kas takas dar nėra atidarytas. Tačiau jis guodžia, kad atidarymas jau visai čia pat.

GRYNAS.lt jis pasakojo, ką turėtų žinoti kiekvienas medžių lajų tako lankytojas.

„Mes jau seniai jaučiame susidomėjimą. Žmonės domisi šiuo taku, ypač jaučiasi populiarumas tarp latvių, nes per pavasarinę turizmo mugę buvo padaryta gera reklama ir latviai skambina bei užsisakinėja ekskursijas. Pirmąją dieną jau rezervavome beveik visas valandas ekskursijoms. Jeigu atvažiuoja grupės, geriausiai užsiregistruoti iš anksto, nes suderiname valandas, nereikia laukti. Pavieniui gali atvažiuoti nesiregistravę žmonės, tačiau tuomet gali būti, kad nebus laisvų gidų ir jie nukentės, nes neišgirs pasakojimo“, - pasakojo K. Šerepka.

Parko direktorius atskleidė ekskursijos programą: „Ten bus mokomoji programa apie Anykščių šilelį, apie mišką, kaip jis susijęs su žmogumi ir Anykščių kraštu. Prisimenamas Antanas Baranauskas, kadangi Anykščių šilelis yra apdainuotas jo poemoje.“

Besiruošiantiems vykti į medžių lajų taką svarbu žinoti ir kainas. Lankytojo bilieto kaina - vienas euras, tačiau jis yra savanoriškas ir jo mokėti neprivalu. Pasakojimas ir ekskursija kainuos suaugusiam 4 eurus, vaikui ar pensininkui – 3 eurus. Dar planuojamas vartų užstatas, siekiantis vieną eurą. Jo reikia, kadangi norint patekti į medžių lajų taką kiekvienas lankytojas privalės turėti tam tikrą kortelę su brūkšniniu kodu. Parko darbuotojai išduodami kortelę paims užstatą, o jeigu kortelė bus grąžinta, užstatą atiduos lankytojui.

Medžių lajų takas dirbs nuo 10 iki 19 valandos. Žiemos metu, kai pradės anksčiau tempti, darbo laikas trumpės pagal sutemas.

Parko direktorius teigė, kad žmonės prieš atvažiuodami taip pat turėtų įvertinti savo baimes.

„Aš aukščio baimės nejaučiu, todėl man sunku komentuoti. Tačiau teko matyti lankytojus, kurie nenuėjo toliau antros aikštelės, nes jiems buvo baisu. Turiu pažįstamų žmonių, kurie bijo užlipti ant apžvalgos bokšto, kuris yra statytas prieš penkerius metus, o jo aukštis yra tik 15 metrų. Grindys ten yra iš grotelių, kad nesikauptų vanduo ar sniegas ir matosi viskas, kas yra apačioje. Tie, kurie bijo aukščio, pažiūri į apačią ir jiems pasidaro nejauku“, - kalbėjo K. Šerepka.

Taip pat pašnekovas atskleidė, kad ypač moterims prieš važiuojant į taką reikėtų pagalvoti apie avalynę: „Reikia, kad atvykstančios moterys neavėtų aukštakulnių batų, nes ten yra grotelės, kulniukai ten įstringa ir žmogus nepraeis arba reikės eiti ant pirštų galų ir bus labai sunku. Reikėtų avalynės, kuri tinka gamtoje, sportinių batelių.“