„Atlikus tyrimą, kurį Nacionalinis medžioklės ir laukinės gyvūnijos biuras vykdė kartu su (netoliese esančiu žvėrynu) „Parc des Felins“, galime atmesti tigro rūšies gyvūno buvimą“, – nurodė tarnybos.

„Tas kačių šeimos atstovas ... tebėra medžiojamas“, - pridūriama išplatintame pranešime.

Prašo likti namuose

Viena vietos moteris paskelbė pavojų ketvirtadienio rytą, kai pastebėjo grėsmingą žvėrį prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje Montevreno miestelyje, esančiame šalie Paryžiaus Disneilendo. Dar keli žmonės vėliau nurodė matę slampinėjantį tigrą.

Padedant sraigtasparniui, daugiau negu 100 policininkų ir ugniagesių, ginkluotų paralyžiuojančiomis strėlėmis šaudančiais ginklais, visą dieną šukavo teritoriją Senos ir Marnos rajone netoli Prancūzijos sostinės, bet tos pastangos buvo bevaisės.

Pareigūnai nurodė gyventojams likti namuose, o vaikus iš mokyklų parsivežti automobiliais.
Vietos merijos pareigūnas Cedricas Tartaud-Gineste'as (Sedrikas Tarto-Žinetas) sakė naujienų agentūrai AFP: „Raginame gyventojus elgtis atsargiai, neišeiti iš namų ir likti savo automobiliuose.“
Vienas paieškų operacijai artimas šaltinis aiškino, kad tigrą surasti gali būti sunku – jeigu ta didžioji katė elgsis kaip joms įprasta, ji daug miegos, todėl gali kelias valandas likti nepastebėta, snaudžianti kur nors medyje.
Citata

„Bet kuris, pamatęs tigrą, turėtų paskambinti policijai arba ugniagesių tarnybai“, – pridūrė jis.
Pareigūnas sakė, kad buvo apsupta viena teritorija, kurios plotas prilygsta 4–5 futbolo aikštėms, esanti miškingoje vietovėje netoli Montevreno, už maždaug 40 kilometrų į rytus nuo Paryžiaus.

Ekspertais sakė, kad beveik neabejotina, jog tas pabėgęs gyvūnas yra tigras. „Neabejotina – tai tigras, – sakė už kenkėjų naikinimą atsakingos vietos tarnybos vadovas Robert'as Picaud (Roberas Piko), dalyvaujantis šiose paieškose. - Pėdsakai yra tikri ir nepadirbti žmogaus. Tie pėdsakai ir nuotraukos nepalieka vietos abejonėms“.

Neabejoja, kad tai tigras

Policija taip pat naudoja termovizorius, galinčius padėti surasti tą stambią katę, galinčią sverti apie 70 kilogramų, sakė miestelio meras Christianas Robache'as (Kristianas Robašas). Paieškose taip pat dalyvauja šuo, išmokytas susekti lokius ir kitus stambius žvėris.

Sutemus pareigūnai sustabdė paieškas, kol prašvis. „Paieškos naktį bus sustabdytos iki aušros. Sraigtasparnis su termovizoriumi toliau skraidys“, – sakė vienas policijos šaltinis.
Vietos gyventojo iš tolo užfiksuotas tigras / Ville de Montevrain nuotr.

Anksčiau ketvirtadienį vienas AFP reporteris matė apie 12 ugniagesių ir policijos automobilių, stovinčių netoli prekybos centro, kur tas tigras buvo pirmąkart pastebėtas.

„Mano žmona matė jį šį rytą“, – prekybos centro „Intermarche“ direktorius Jeanas-Baptiste'as Berdeaux (Žanas Batistas Berdo) sakė AFP.
Neabejotina – tai tigras. Pėdsakai yra tikri ir nepadirbti žmogaus. Tie pėdsakai ir nuotraukos nepalieka vietos abejonėms.
Citata

„Ji neišlipo iš automobilio ir paskambinusi man pasakė: „Manau, kad mačiau lūšį“, – pasakojo jis, pridūręs, kad žmona nufotografavo gyvūną, o sutuoktiniai vėliau pranešė vietos policijai.

Vienas policijos šaltinis sakė, kad miške buvo aptikti žvėries pėdsakai. Kol kas neaišku, iš kur galėjo atklysti tas gyvūnas.

Mano, kad surasti bus sunku

Nors Montevrenas yra netoli Paryžiaus Disneilendo, vienas šiam tyrimui artimas šaltinis sakė, kad pabėgęs tigras nesusijęs su tuo pramogų parku. Pareigūnai taip pat užmezgė kontaktą su stambiųjų kačių žvėrynu, esančiu maždaug už 30 kilometrų.

Iš pradžių buvo įtarta, kad žvėris ištrūko iš vieno cirko, kuris prieš kelias dienas buvo pastatęs savo palapines to prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, bet meras sakė, kad cirkas „neturėjo tigro“.

Vienas paieškų operacijai artimas šaltinis aiškino, kad tigrą surasti gali būti sunku – jeigu ta didžioji katė elgsis kaip joms įprasta, ji daug miegos, todėl gali kelias valandas likti nepastebėta, snaudžianti kur nors medyje.

Gyvūnų teisių organizacija PETA paragino pareigūnus „parodyti santūrumą ir užuojautą, elgiantis su tuo pabėgusiu tigru“. „Šios padėties, kad ir kokį ji keltų nerimą, buvo visiškai įmanoma išvengti – ji turėtų tapti žadinančiu signalu visuomenei dėl pavojų, kuriuos kelia laukinių gyvūnų laikymas nelaisvėje“, – sakoma PETA pranešime, kurį gavo AFP.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)